2019. 03. 27. - 18:00

Íme a szezon legjobb vázái

Íme a szezon legjobb vázái

Számos otthonban csak egy-két praktikusnak tűnő váza lelhető fel, hogy az éppen vásárolt vagy ajándékba kapott virágokat legyen hová tenni. Szinte minden virág másféle vázát igényel azonban. Lássuk a szezon legjobbjait!

Ahány virág, annyi váza – sokan érzik úgy, hogy egy otthonba elég egy-két váza, de ha igazán stílusos lakást, házat akarunk és igényes dekorációt, nem árt tudnunk, hogy a vázák igen sokfélék lehetnek és ezzel a jó tulajdonságukkal érdemes is élni.vaza_3
 
Nagyjából minden virágtípushoz másmilyen váza illik, vagyis, elég vázánk sosem lehet.
 
Az egészen kicsi, alacsony vagy hosszúkás és vékony modellektől kezdve – melyekbe egy szál virágot helyezhetünk el ízlésesen – a kövér, szélesebb darabokig számos változattal találkozhatunk.
 
Vannak, amelyek csak egy megfelelő méretű ebédlőasztalon mutatnak jól, megint mások az ablakpárkányon vagy egy konzolasztalkán.
 
vaza_2Egy nagy csokrot például a széles, öblös vázákban helyezhetünk el legjobban - és legszebben.
 
Egy szál virágnak csinos tartót biztosíthatunk az átlátszó, henger alakú kis vázákkal, melyekben a virág tökéletesen érvényesül.
 
A kisebb, nagyobb, szélesebb és vékonyabb vázák kiválasztásakor mellett azok mintájára, színére is érdemes hangsúlyt fektetni.
 
Fontos, hogy mintás, vagy élénkebb színű vázákhoz ezekhez illő virágokat párosítsunk, mert általában csak ez egyik hangsúlyos – bizonyos esetekben lehet mindkettő az, ha jól társítjuk őket egymáshoz.
 
A vázák természetesen számos otthonban dekorációs szerepet töltenek be: a liliputi váza-kombináció vagy a több darabból álló vázaszett ilyen – ezek önmagukban is kiválóan mutatnak például a dohányzóasztalon vagy egy komód tetején.vaza_4
 
Összeállításunkban néhány divatos, az idei tavaszi szezonban is közkedvelt vázát sorakoztattunk fel. Szemezgessünk belőlük!
 
S ne feledjük, fontos eldönteni a váza kiválasztásakor, hogy ez a tárgy maga, a virág vagy mindkettő kapjon hangsúlyt.
 
Mintás vázát például csak akkor szerezzünk be, ha egyszínű, hozzá árnyalatban illeszkedő virágokat szeretnénk benne elhelyezni. 
 
Fotó: Annabel James, Adobe Living, Bohemia, Hurn & Hurn
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo