2021. 03. 17. - 13:13

Kanapék vagy bokszok? – Mindkettő!

Kanapék vagy bokszok? – Mindkettő!
Vadonatúj bútorkoncepciót mutatott be a Fogia – A Fragment kollekció Todd Bracherrel együttműködésben készült, s újszerű megoldásaival egyedi hatást kölcsönöz a belső térnek.
Mi is szeretjük azokat a kávézókat, ahol könnyebben „elbújhatunk”, félrevonulva beszélgethetünk barátainkkal?

Ezek a helyek általában bokszokkal választják el egymástól a vendégek számára fenntartott asztalokat és ülőhelyeket, így azok valóban elszeparáltabban élvezhetik a hely hangulatát, miközben meghitt beszélgetést folytathatnak asztaltársaságukkal.
 

Erre a megoldásra hajaz a Fogia új koncepciója – a Fragment névre keresztelt bútorkollekció, melyet a cég Todd Bracher stúdiójával közösen készített, lényegében egy méretes, moduláris ülésrendszer, olyan részletekkel kiegészítve, amelyek hangsúlyozzák sokoldalú funkcionalitását.

A gyorsan változó életmódra és munkára reagálva a Fragment a mindennapi életünkre reflektál, melyben minden egyes modul szükség szerint adaptálható.

A nyitott terű elrendezés a térben a mikroarchitektúra, valamint a magánélet iránti igényt hozta magával, különösen a munkaterület tekintetében, amely a Fragment központi eleme.

„Szükségünk van kapcsolatra a környezettel és az emberekkel, akik használják azt – mondta el a modern bútorkollekció kapcsán Todd Bracher. - A moduloknál biztosítottuk a háttámlák közötti hézagokat, hogy lehessen látni, ha valaki ül rajtuk. Glimpse Gaps-nek neveztem el őket.”
 

Bracher megjegyezte: a tervezők manapság inkább fetisizálják a dizájnt, s azok kevésbé szolgálják a kényelmet.

„Azon gondolkodtam, miért is nem a kényelem határoz meg egy bútort. Szerettem volna a Fogia szakértelmét kamatoztatni e területen, minimálisra csökkenteni a felhasznált anyagokat, így a dizájn könnyed, okos és ötletes” – fogalmazott Todd Bracher.

A foteleknek és kanapéknak egyébként magasított hát nélküli változata is készült szép számmal - mint az első fotón látható -, ezek is a kollekció részei.

Fotó: fogia.se

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.