2021. 08. 12. - 10:40

Kertszépítés - Néhány ötlet a hatékony növénytermesztéshez!

Kertszépítés - Néhány ötlet a hatékony növénytermesztéshez!
Ha a növénytermesztés saját kezűleg történik, az valóban megbecsülendő. Amennyiben kezdők vagyunk ezen a területen, érdemes pár hasznos tanácsot megfogadnunk.
Néhány ötlet a hatékony növénytermesztéshez!
 
Egy kis veteményes kialakítása a lakás közelében rendkívül hasznos tud lenni, főleg, amikor a finom és tápanyagokban gazdag zöldségek, gyümölcsök a hosszas gondozás után elfogyasztásra kerülnek. A modern kori ember, aki hozzászokott ahhoz, hogy bármit megkaphat a boltokban, gyakran nincs tisztában annak az értékével és folyamatával, hogy mennyi időt, törődést követel meg egy paradicsom vagy paprika felnevelése.
 
A terület előkészítése
 
Az egyik legfontosabb a magok kiszórása és a palánták kiültetése előtt a talaj megfelelő előkészítése. Ez sem mindig annyiból áll, hogy felásásra kerül a föld, hiszen többféle megoldás között lehet válogatni. A talajforgatás nélküli művelés egyre gyakoribb és nagyon előnyös, hiszen a kialakult, törékeny talajélet nem kerül megbolygatásra, csak minimális szinten. A nagyon köves, agyagos, technoszolid környezetben gyakran használnak fel úgynevezett magas ágyásokat. Ezek voltaképpen a földre helyezett szalmabálák, amelyek tetejére trágya, majd arra termőréteg kerül. Palántanevelésre, de direkt termesztésre is kiváló ez a megoldás. A rendszeres komposztálás, valamint mulcsolás szintén fontos tevékenységek, amik nem hanyagolhatók el a tápanyag visszapótlás, nedvesség- és gyomvisszatartás szempontjából. Ha mindez nem elég, akkor a témában további ötletek itt találhatók.
 
novenytermesztes_nice_torzs
A hosszas gondozás jutalma a finom és tápanyagokban gazdag zöldség-gyümölcs
 
A kerti munkában felhasznált eszközök
 
Maga a kertészkedés öröm, de mindenképpen szükség lesz ehhez megfelelő szerszámokra, amikkel hatékonyan lehet dolgozni. Az egyik legikonikusabb és sokoldalúbb eszköz a kapa, amivel a talajlazítás végezhető hatékony mértékben. Ezen kívül az ásót szokták még sok esetben felhasználni erre a célra, valamint a gereblye sem elhanyagolható munkatárs. A szerszámgépek között a rotációs kapa és fűkasza változatok, valamint az ágaprítók is sok előnyt tudnak nyújtani gyomkezelésben, továbbá a törmelékek feldolgozásában. A profi eszközökkel gyors és kiváló eredmény érhető el.
 
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.