2018. 02. 12. - 12:05

Konyha: nemcsak a csempe lehet megoldás

Konyha: nemcsak a csempe lehet megoldás

Megszoktuk, hogy ha konyhaberendezés, akkor a csempe nem hiányozhat. Praktikus, mivel a munkaasztal mellett olyan burkolatra van szükség, amelyről eltávolítható a piszok és nem zavarja a víz. Ám ezt nemcsak csempével érhetjük el.

A konyhába nemcsak csempe jöhet szóba hátfalként, még ha évtizedeken át ez a nézet tartotta is magát. Manapság több modern lehetőségből lehet választani, amelynek szintén nem árt a víz és letakarítható.

A hátfal lehet teljesen megegyező a munkalappal

A hátfal lehet teljesen megegyező a munkalappal

De mi és hogyan válthatja ki a csempét? A kő borítás használata már nem újdonság, de sokan alkalmaznak már kerámia és üveg hátfalat is. Olyan is van, aki szívesen látja a falon is a munkafelületként használt borítást.

A kő munkalap például remekül néz ki üveg hátfallal, különösen az elegáns belső terekben mutat kiválóan. Ráadásul a kő mindig meghittséget sugárzott. A tömörfával kombinálva is nagyon kellemes az összhatása, de hátfalat fából nem tanácsos készíttetni.

Színes, egyedi hátfal üvegből a konyhában

Színes, egyedi hátfal üvegből a konyhában

Valódi kő mellett divat a kvarckő is, melyet szintén lehet alkalmazni háttérfalnak.

Az üvegfalak előnye és érdekessége, hogy mögé tetszés szerinti dekorációt rakhatunk, akár fényképeket is – hogy igazán személyessé tegyük a teret.

Az üveg hátfalakat saját mintával is meg lehet természetesen rendelni, így virágmintát vagy akár egy különlegesen szép tájat is nézhetünk vacsorakészítés közben.

A kerámia hátfal gyönyörű és elegáns tud lenni

A kerámia hátfal gyönyörű és elegáns tud lenni

A kerámia tagadhatatlan előnye, hogy nem szívja be a vizet és egyszerű tisztítani.

Aki szereti a fa vagy legalább ilyen hatást keltő dolgokat, a konyhába csempe helyett nagyon fogja szeretni a fahatású laminált munkalapokat is.

Fotó: www.mylechner.de

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo