2019. 09. 26. - 11:00

Megújult bútor és edény – 3 tipp a szakszerű tisztításra!

Megújult bútor és edény – 3 tipp a szakszerű tisztításra!

Melyik háziasszonynak kell bemutatni a makacs szennyeződést a serpenyőn, az ujjlenyomatokat a bútorokon? Íme néhány valóban hatékony trükk, amely bár nem hétköznapi, kitűnően orvosolja a problémákat.

Piszkos rozsdamentes acél? Rozsdás öntöttvas serpenyő? Borral leöntött faasztal? Bármi is a gond a konyhában vagy a szobákban, nem kell együtt élnünk vele.
 
Íme néhány vadonatúj módszer, amelyekkel egyszerűbben és hatékonyabban megszabadulhatunk a makacs foltoktól és szennyeződésektől.
 
Lássuk őket sorban.
 
1.Makacs szennyeződés az edényben, serpenyőn: vágjunk félbe egy nagyobb krumplit. Öntsünk egy kevés konyhai folyékony szappant a serpenyőbe, majd a krumplival dörzsöljük körbe az alját. Ha kész, takarítsuk ki konyhai törlőpapírral, majd mossuk meg a szokásos módon.
 
A serpenyőtisztításnak is van hatékonyabb módja
A serpenyőtisztításnak is van hatékonyabb módja
 
2.Ujjlenyomatok a hűtőn és egyéb bútoron: manapság többfajta nedves törlőkendőt szerezhetünk be a boltokban. Vegyünk olyat, amelyet bútor letisztítására használhatunk, s ezzel töröljük körbe a hűtő ajtaját.
 
Amennyiben készen vagyunk, mikroszálas törlőruhával simítsuk körbe a felületet még egyszer és nyoma sem lesz a foltoknak.
 
A tűzhely frontját ugyanilyen módszerrel lehet hatékonyabban letakarítani, különösen jó, hogy a gombok körül is alaposabbak lehetünk törlőkendővel.
 
3.Fabútoron maradt bor- vagy egyéb folt: öntsünk össze egy csésze meleg vizet és 1 evőkanál hidrogén-peroxidot. Mártsuk a keverékbe a rongyot, amivel takarítunk, s ezzel szedjük le a foltot az asztalról. Várjunk 5 percet, majd takarítsuk le az asztalt a szokásos módon.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo