2022. 10. 10. - 13:23

Micsoda technológia: katamarán lesz az otthonos lakókocsiból

Micsoda technológia: katamarán lesz az otthonos lakókocsiból

Egy német cég rukkolt elő az ötlettel: ez az elektromos, szárazföldi és vízi „caracat” lakókocsi pillanatok alatt katamaránná változik, ha arra van szükség.

A Caracat nevű, teljesen elektromos, szárazföldi és tengeri vízi jármű pillanatok alatt lakóautóból katamaránná alakítható át.
 
Az azonos nevű német cég állt elő az ötlettel: szabadalmaztatott rendszere lehetővé teszi a pontonoknak nevezett hajótestek meghosszabbítását a lakókocsi alján.
 
Így a lakóautó-vízi jármű megháromszorozódott lakóhelyként szolgál azoknak, akik szárazföldi helyett egyszercsak vízi kalandra vágynak. A Caracat 4-6 személy elszállásolására alkalmas, a méretük változó – 6,0 m, 7,60 m és 8,60 m – az igényeknek megfelelően.
 
caracat_1
 
A lakóautó-katamaránt 8 és 15 lóerős kültéri elektromos vagy benzinmotor hajtja, valamint akár 25 lóerős belső dízel motorral is használható.
 
Mivel a lakókocsi-katamarán szabadalmaztatott kialakítása két pontonból áll, a funkció lehetővé teszi a felhasználóknak a kreatívan kempingezést, de azt is, hogy úszó járművön élvezzék a víz csendjét.
 
A különlegességet meglehetősen luxus belső kialakítás jellemzi. A járművet körülvevő üvegek a cég szerint termikusan edzettek és lamináltak, teakfa borítású bútorok és berendezési tárgyak fogadják a vendéget. Gránittal borított fürdőszoba és konyha egészíti ki a dizájnt.
 
Aki használja a lakókocsi-katamaránt, az gáz, dízel-elektromos és csak elektromos változatok közül is választhat a fűtéshez, légkondicionáláshoz és a konyhai felszerelésekhez.
 
caracat_2
 
A Caracat mindkét oldalán erkélyek vannak kialakítva, a felső fedélzeten pedig egy nagy napozóterület található. A tetőre szerelt pop-up sátrak bővítik a teret, a társalgó pedig hálórésszé alakítható.
 
A vécé-hulladék már a lakókocsi-katamarán belsejében elég.
 
A Caracat egyelőre nem tette közzé a különleges jármű árát honlapján.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.