2016. 10. 24. - 16:20

Miért érdemes használni a sólámpát?

Miért érdemes használni a sólámpát?

A sólámpák hangulatos fénye a tábortűzhöz vagy a gyertyfényhez hasonlítható – nem csoda, ha sokan szeretik otthonukban ezt a visszafogott, kellemes fényforrást, amelynek azonban egészségügyi előnyei is vannak.

Természetes, hogy saját környezetünket igyekszünk minél pihentetőbbé és megnyugtatóbbá alakítani – azaz, szeretjük, ha otthonunkban olyan tárgyak vesznek körül bennünket, amelyek kellemes hangulatot teremtenek, melyek között jól érezzük magunkat és képesek vagyunk relaxálni.

Talán nem meglepő, hogy ezen tárgyak közül kiemelkedő szerepet játszik a sokak által kedvelt sólámpa. Ez a méretét és formáját tekintve is változatos fényforrás mutatós és diszkrét megvilágítást ad. Ám nemcsak ezért érdemes beszerezni egyet vagy akár többet is.

A sólámpa meghitt fényt ad és megnyugtat

A sólámpa meghitt fényt ad és megnyugtat

A sólámpa vagy himalájai rózsaszín sólámpa tulajdonképpen tiszta himalájai sódarab – ez a só por alakjában akár ételként is használható -, melyet megformáznak és kialakítanak benne egy kis helyet izzónak vagy mécsesnek. Készülhet egy darab szilárd sóból, de dekoratív „sótál” is lehet, melybe nagyobb sókristályok kerülnek. Minden esetben meleg, meghitt fényt, hangulatot varázsol a helyiségbe. A sólámpa népszerűsége azonban nemcsak ezért jelentős.

Lássuk, melyek azok az előnyök, amiért érdemes használni!

1.Kitűnő esti- és hangulatfény

Kutatók szerint a különböző fények másként hatnak a szervezetre. A kék fény például naplemente után mellőzendő, ugyanis befolyásolhatja cirkadián ritmusunkat és megzavarhatja az alvást elősegítő hormonokat. A sólámpa meleg, narancssárga fénye azonban a tábortűz vagy a gyertyafény hatását kelti. Nincs negatív hatással a pihenést megelőző időszakra.

2.Javítja a levegő minőségét

A sólámpa higroszkópos tulajdonságai miatt javíthatja a levegőminőséget. Amellett, hogy megnyugtató fényt ad, magához vonzhatja a levegőben levő szennyező anyagokat is és segít az elektronikus készülékek hatásának semlegesítésében.

Több formában kapható a sólámpa - egészségügyi előnyei is vannak

Több formában kapható a sólámpa - egészségügyi előnyei is vannak

3.Fény- és színterápia előnyei

A relaxálást elősegítő sólámpa javítja a hangulatot és az energiaszintet, különösen a szezonális affektív zavarral (SAD) küzdőknél. Növeli a koncentráció képességet is. Az elenyésző mennyiségű negatív ionjai pedig még segíthetnek is a hangulatemelésben.

4.Allergia csökkentés

A himalájai só jó hatással van az asztmától és allergiától szenvedőkre. Ahogyan az ezzel készült inhaláló segítséget nyújt, úgy a sólámpa is jótékony hatást gyakorolhat rájuk – észrevehető a különbség a tüneteket illetően, ha egy ilyen fényforrás van otthonunkban vagy az irodánkban.

Használjuk hát derűvel és egészséggel!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.