Lakberendezés

Miért jó és miért nem az amerikai konyha?

Miért jó és miért nem az amerikai konyha?

Napjainkban egyre népszerűbbek az amerikai konyhás nappalik. Tagadhatatlan, hogy számos előnyük van – ugyanakkor hátrányuk is akadhat. Miért döntsünk mellette, vagy éppen ellene?

Manapság nagyon sok otthonban egy légtérben helyezkedik el a konyha és a nappali – különösen az újépítésű házak lakásaiban.

Természetesen ez ott mutat jól, ahol a tervezés szakszerű: megfelelő méretű tér áll rendelkezésre ahhoz, hogy a konyha, az étkező és a nappali egyben lehessen. Ha a tér nem elegendő, célszerű megfontolni a falbontást.

A konyha, nappali és az étkező megfelelő méretű térben mutat jól külön

A konyha, nappali és az étkező megfelelő méretű térben mutat jól külön

Az első gondolat, amely eszünkbe juthat az amerikai konyha hátrányairól, kétségtelenül a légtérben terjengő szagok – hiszen ha főzünk, óhatatlanul és könnyedén átjut az illat a konyhából a szoba részbe.

Igaz, manapság olyan tökéletes szagelszívókat lehet kapni, hogy ez nem szolgál elrettentő tényezőként.

Amennyiben nagy térben helyezkedik el a konyha, étkező és a nappali, érdemes egyébként álmennyezetet készíttetni a konyharész fölé, mivel ez mutatósan el tudja választani egymástól a helyiségeket.  A stílus természetesen mindenütt egyezzen.

A kisebb lakásoknál főleg lényeges, hogy praktikus legyen a tagolás – s mellette egyik helyiség funkciója se sérüljön. A nappalit akár paravánnal, vagy dekoratív tárolószekrényekkel is le lehet választani.

A nappalit paravánnal, üvegfallal vagy szekrénnyel is el lehet választani

A nappalit paravánnal, üvegfallal vagy szekrénnyel is el lehet választani

A konyharészt elválaszthatja maga a félkörben elhelyezkedő pult, az étkező és a nappali pedig kissé elkülönül egymástól, mégis egybe tartozik.

Az amerikai konyhás megoldások kiváló példája – ahol a konyha valóban szeparálódik -, ha a tér kialakításából adódóan a konyha „kanyarodik” valamelyik irányba, „kilóg” a térből egy kissé, mert van helye.

Egy bárpult szintén kiváló megoldás a konyha elválasztására. Mögötte főzünk, sütünk, le lehet ülni a pulthoz egy italra vagy kóstolásra, míg az étel el nem készül. Az étkező pedig a hátunk mögött, távolabb helyezkedik el, a nappali kanapéja szintúgy.

Fotó: colornaturalis.hu

B.A.

 

 

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Kutatók szerint három dolog segít abban, hogy hosszú életet tudhasson magának az ember. Természetesen mindenekelőtt az életmód-változtatás áll.
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Brad Pittet fiatal színésznővel hozták hírbe

Brad Pittet fiatal színésznővel hozták h...

Meghökkentő pletyka terjed: bár a legutóbbi hírek szerint a sármos színész és felesége, Angelina Jolie békülőben van, Brad Pitt állítólag beleszeretett egy ifjú...
Demi Lovato drogproblémáiról vallott

Demi Lovato drogproblémáiról vallott

A fiatal énekesnőről nemrég kiderült, hogy csakúgy, mint sok sztárt őt is magával ragadta a kábítószer világa.   
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
Solange Knowles vezeti a Soul Train Awards-jelölést

Solange Knowles vezeti a Soul Train Awar...

Beyoncé testvére és Bruno Mars áll a lista legelején a Soul Train Awards díjátadás nevezettjei között. 
Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Sokkal többet számít a házi feladat, mint hogy a gyermek az iskolai feladatokkal nap mint nap, otthon is foglalkozzon – állítják kutatók.
Kylie Jenner pasija kiakadt

Kylie Jenner pasija kiakadt

Friss hírek szerint a fiatal sztár párja nem igazán tudja elviselni a Kardashian családot. Ez miatt pedig még a kapcsolatuk is zátonyra futhat.   
Irodai munka=nassolás?

Irodai munka=nassolás?

Te is gyakran nyúlsz az édességhez munka közben? Akkor van egy rossz hírünk, ugyanis rengeteg kalóriát beviszel ezáltal a szervezetedbe.  
< >