Lakberendezés

Miért jó és miért nem az amerikai konyha?

Miért jó és miért nem az amerikai konyha?

Napjainkban egyre népszerűbbek az amerikai konyhás nappalik. Tagadhatatlan, hogy számos előnyük van – ugyanakkor hátrányuk is akadhat. Miért döntsünk mellette, vagy éppen ellene?

Manapság nagyon sok otthonban egy légtérben helyezkedik el a konyha és a nappali – különösen az újépítésű házak lakásaiban.

Természetesen ez ott mutat jól, ahol a tervezés szakszerű: megfelelő méretű tér áll rendelkezésre ahhoz, hogy a konyha, az étkező és a nappali egyben lehessen. Ha a tér nem elegendő, célszerű megfontolni a falbontást.

A konyha, nappali és az étkező megfelelő méretű térben mutat jól külön

A konyha, nappali és az étkező megfelelő méretű térben mutat jól külön

Az első gondolat, amely eszünkbe juthat az amerikai konyha hátrányairól, kétségtelenül a légtérben terjengő szagok – hiszen ha főzünk, óhatatlanul és könnyedén átjut az illat a konyhából a szoba részbe.

Igaz, manapság olyan tökéletes szagelszívókat lehet kapni, hogy ez nem szolgál elrettentő tényezőként.

Amennyiben nagy térben helyezkedik el a konyha, étkező és a nappali, érdemes egyébként álmennyezetet készíttetni a konyharész fölé, mivel ez mutatósan el tudja választani egymástól a helyiségeket.  A stílus természetesen mindenütt egyezzen.

A kisebb lakásoknál főleg lényeges, hogy praktikus legyen a tagolás – s mellette egyik helyiség funkciója se sérüljön. A nappalit akár paravánnal, vagy dekoratív tárolószekrényekkel is le lehet választani.

A nappalit paravánnal, üvegfallal vagy szekrénnyel is el lehet választani

A nappalit paravánnal, üvegfallal vagy szekrénnyel is el lehet választani

A konyharészt elválaszthatja maga a félkörben elhelyezkedő pult, az étkező és a nappali pedig kissé elkülönül egymástól, mégis egybe tartozik.

Az amerikai konyhás megoldások kiváló példája – ahol a konyha valóban szeparálódik -, ha a tér kialakításából adódóan a konyha „kanyarodik” valamelyik irányba, „kilóg” a térből egy kissé, mert van helye.

Egy bárpult szintén kiváló megoldás a konyha elválasztására. Mögötte főzünk, sütünk, le lehet ülni a pulthoz egy italra vagy kóstolásra, míg az étel el nem készül. Az étkező pedig a hátunk mögött, távolabb helyezkedik el, a nappali kanapéja szintúgy.

Fotó: colornaturalis.hu

B.A.

 

 

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Képzeld, a legfrissebb információk szerint a Gossip Girl népszerű sztárját azzal vádolják, hogy több napon keresztül nem engedett el egy nőt, akit ráadásul mege...
Jönnek a valódi terminátorok?  - 1.rész

Jönnek a valódi terminátorok? - 1.rész

A mesterséges intelligencia fejlődésével olyan robotok állhatnak „szolgálatba” 2068-ig, amelyek a veszélyes helyzetekben tökéletesen helyettesíthetik az embert ...
Ekkor a legjobb az együttlét

Ekkor a legjobb az együttlét

Friss kutatások kiderítették, hogy melyik életkorban élvezik a legjobban az aktusokat a szerelmesek.   
A háziállat többet segíthet, mint az orvos

A háziállat többet segíthet, mint az orv...

Az köztudott, hogy a kis kedvencek pozitív hatással bírnak az emberi lélekre, de egy nemrégiben végzett kutatás szerint akár a terapeutát is helyettesítheti.   
Értik a babák a vidám zenét

Értik a babák a vidám zenét

Sokan nem is gondolnánk, de a csecsemők ugyanúgy értik az érzelmeket, mint a felnőttek. A vidám zenére, pedig rendkívül jól reagálnak.   
Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Robottá alakuló légdeszka segíthet a ház...

Sokaknak lehet már ismerős az ún. hoverboard vagy légdeszka – 2016-ban reneszánszát élte. Most a mesterséges intelligencia segítségével megszületett a hoverboar...
Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Mesterséges intelligencia: repülő autó m...

Az önálló járművek jelenthetik az autógyártás következő nagy innovációját – A Genfi Motor Show-n olyan kocsi mutatkozott be, amelyek repülni is képes.
Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Nem elég Kevin Federline számára az a pénz, amelyet az énekesnő fizet neki havi szinten. Ez összesen húszezer dollár, azaz körülbelül ötmillió forint.   
Így készíts kávés testradírt!

Így készíts kávés testradírt!

Van, akit már a kávé illata kellemes hangulatba hoz. Ha ez velünk is így van, érdemes kipróbálnunk a kávéval készült testradírt, mégpedig saját kezűleg!
A robot fejlődésének lépcsői

A robot fejlődésének lépcsői

A mesterséges intelligencián belül a robotika kétségtelenül a legizgalmasabb, ám a legellentmondásosabb terület is. Abban mindenki egyetért, hogy a robotok alka...
< >