2018. 05. 15. - 12:45

Milyen is egy uniszex gyerekszoba?

Milyen is egy uniszex gyerekszoba?

Néhány esztendővel ezelőtt még nem lehetett előre tudni, milyen nemű baba érkezik a szülőkhöz – készülni pedig akkor is kellett valamennyire a fogadására. A kisgyermek szobájának kialakításához vannak tökéletes, uniszex színek és megoldások. Lássuk ezeket.

A szülők régebben nemigen tudták, milyen nemű gyermek érkezik hozzájuk, s manapság is akad olyan anya és apa, akik nem szeretnék előre tudni, kislányt vagy kisfiút várnak-e.
 
A baba fogadására azonban valamelyest szükséges készülni: legyen hová hazavinni a csemetét a kórházból, lehetőség szerint legyen a kis elszeperált kölyökkuckója.
 
Szürke, fehér és kék - ideális hármas egy semleges színű gyermekszobába
Szürke, fehér és kék - ideális hármas egy semleges színű gyermekszobába
 
Ennek megjelenését általában a születendő gyermek neméhez igazítják. Ám ha nem tudjuk vagy nem szeretnénk kimondottan fiús vagy lányos szobát kialakítani, választhatunk semleges, uniszex árnyalatokat és megoldásokat is.
 
Jellemzően a fehér színt alkalmazzák az ilyen helyiségben, a szülők közel fele dönt mellette – szinte fej fej mellett a kék valamely árnyalatával.
 
A szürke szintén semleges szín, a rózsaszín valamely árnyalata mellett. Ezekhez a színekhez bátran társítható különféle dekoráció. Természetközeli szín a bézs vagy a barna valamely világos árnyalata.
 
A fehér hátteret számos színes kiegészítővel lehet feldobni
A fehér hátteret számos színes kiegészítővel lehet feldobni
 
Fontos azonban, hogy a választott szín mellett tartsuk fenn a lakás vagy ház hangulatának egységét, tehát a gyerekszoba berendezése, megjelenése illeszkedjen a többihez.
 
A visszafogott árnyalatok alkalmazása arra is lehetőséget ad, hogy ahogy a csemete növekszik, s fejlődik az ízlése, változtatható a környezet és igazítható az elvárásaihoz.
 
A minták és izgalmas kiegészítők tökéletesen társíthatók a fehér, bézs, szürke, halványkék vagy halványrózsaszín árnyalatokhoz. Párnák, ágytakarók, szőnyeg formájában kiválóan beilleszthetők a környezetbe és még csak zsúfoltságot sem keltünk.
 
A gyerekszoba ideális színe a bézs és a halványkék is - sárga és szürke kiegészítőkkel
A gyerekszoba ideális színe a bézs és a halványkék is - sárga és szürke kiegészítőkkel
 
A zöld és a sárga szín ugyancsak kiváló, friss, élénk hatást kölcsönöz a szobának, s keresve sem lehetne találni ezeknél uniszexebb, mutatós árnyalatot.
 
A választott falszínhez dekortapétát, díszcsíkot társíthatunk vagy feldobhatjuk állatos matricákkal. S természetesen a képkeretekről se feledkezzünk meg!
 
Fotó: homesandproperty.co.uk
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo