2016. 06. 07. - 16:10

Ne vegyünk újat – fújjuk be inkább!

Ne vegyünk újat – fújjuk be inkább!

Itt a nyári szezon, amikor a legkisebb teraszra, erkélyre is kikerül egy-egy szék, asztalka, hogy végre nyugodtan élvezhessük a szabad levegőt otthonunkban. Gondjaink vannak a kerti garnitúrával? Nem biztos, hogy új után kell néznünk.

Ha már nyár, a kerti garnitúrák ideje is elérkezett. Leporoljuk őket és újra kikerülnek a teraszra, erkélyre, ám érhetnek bennünket kellemetlen meglepetések az állapotukat illetően. Lehet, hogy már a tavalyi szezon végén is csúnyán bepiszkolódott a párnahuzat, végleges károsodás történt a bútor valamely részén.

Első gondoltunk ilyenkor, hogy újat veszünk, de jóval költséghatékonyabb dolog valahogy megoldani a problémát – ráadásul előnyös is, ha ragaszkodunk a kerti bútorhoz.

Festett székek

A kerti székek festék spray előtt és után

A textil spray egy kitűnő választás ezekre az esetekre. Nemcsak javítani lehet remekül vele – például átfesteni az egész ülőrész huzatát -, hanem tökéletesen meg is újíthatjuk vele a garnitúrát azzal, hogy más árnyalatot kaphat. 

Spray festékekből ma már igen nagy a kínálat, így mindenki a maga ízlésének, no meg a terasz és a bútor stílusának megfelelő színt választhatja.

Régi kerti garnitúránk új fényt és teljesen más megjelentést kap. A kopott szövet ugyanúgy, mint maga a bútor váza.

A spray festékkel újjá és foltmentessé varázsolhatjuk az ülőgarnitúra, a székek matracait és párnáit, befesthetjük vele a megfakult kosarakat, a függönytartót, akár még természetből vett dekorációt (pl. faágat) is beszínezhetünk.

Fonott festett kosár

Fonott kosár spray festés után

Megújulthat segítségével a fürdőszobai csap, amely korábban tele volt vízkővel és már nem mutatott szépen, átfesthető a lámpa váza, egy sima üveg vagy műanyag vázából tükrös csillogásút készíthetünk. Teljesen más hatás! 

Ahogyan az egyszerű terrakotta kaspó megjelenése is megváltozhat, ha például kékre festjük őket.

Nem is beszélve a műanyag vagy fémvázas székekről, amelyenek megkopott, rozsdásodó külsejét teljesen átváltoztathatjuk egy kis smirglizéssel és spray festékkel. Varázsoljunk a már használhatatlannak tűnő székekből élénk sárga, piros, kék, türkiz vagy lila ülőalkalmatosságokat!

Fotó: Hometalk - Two Delighted - thehapperhomemaker.com

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.