2022. 02. 24. - 12:48

Néhány praktikus ötlet egy kényelmes dolgozó sarokhoz

Néhány praktikus ötlet egy kényelmes dolgozó sarokhoz

Mielőtt kijelölöd a dolgozósarok helyét és hozzáfognál a bútorok megvásárlásához, érdemes tervezned, átgondolnod, és több szempontot is figyelembe venned. Összegyűjtöttünk számodra néhány praktikus megoldást a tervezéshez, amellyel bebizonyítjuk, hogy nem kell óriási hely ahhoz, hogy egy otthoni iroda jól működjön.

Ha dolgozósarokra van szükséged, a helyhiány és a bútorok kiválasztása jelenti a legnagyobb kihívást. Rajtad múlik, hogy a sablonos íróasztal-irodaszék megoldást választod, vagy merészen új megoldások felé nézel és egy olyan helyet alakítasz ki, ahol jól is érzed majd magad munka közben. Ehhez rengeteg inspirációt nyújt egy böngészés a Vaterán, ahol számtalan új és használt bútor között válogathatsz.
 
Használd okosan a falakat a dolgozósarok kialakításakor
 
Melyik a legegyszerűbb módja annak, hogy egy kis helyet otthoni irodának használj? Már egy ablak alá helyezett polc és a mellette elhelyezett iratszekrényke is tökéletes helyet teremt a munkához. Az ablak előtti hangulatos helyet falra szerelt, fel- és lenyitható asztallal, polcokkal, máshová gurítható irodai székkel is remek munkaállomássá alakíthatod.
 
Ha nem áll rendelkezésedre külön helyiség a lakásban a dolgozósarokhoz vagy dolgozószobához, akkor a hálószobát is használhatod otthoni irodaként. Egy keskeny, falra szerelt, lebegő íróasztal nem fog túlságosan belógni a szobába, és ha nem dolgozol, akár öltözőasztallá is alakíthatod. Ha a kicsi a hely, kulcsfontosságú, hogy minden négyzetcentiméternyi helyet maximálisan kihasználj.
 
Egy – szintén a falra szerelt – lehajtható rekeszekkel ellátott polcrendszer bőséges helyet biztosít az íróasztalnak, az iratoknak és az irodai eszközöknek (például a nyomtatónak). A polcrendszer természetesen akár éjjeliszekrényként, virágtartóként vagy dekorációs célra is használható. Ha csak keskenyebb íróasztalnak marad hely, akkor az asztali gép monitorját is a falra lehet szerelni, hogy minél kevesebb helyet foglaljon. A dolgozósarkot pedig paravánnal, térelválasztóval különítheted el a hálószoba többi részétől.
 
Rejtsd el az íróasztalt egy szekrényben!
 
Ahhoz, hogy megmaradjon az egészséges egyensúly az otthoni és a munkahelyi élet között, lényeges, hogy a home office is „bezárhasson” a munkaidő végén. Alakíts át egy régi szekrényt otthoni irodává, amelyet bármikor kinyithatsz, amikor csak kell! Legyenek benne polcok tároláshoz és hely a notebook és esetleg egy plusz monitor elhelyezésére. Tehetsz parafa táblákat a szekrényajtók belsejére, így mindig szem előtt lesznek a napi teendőid, határidőid, elintéznivalóid is. Ezzel a módszerrel nem csak helyet takaríthatsz meg, hanem az esetleg rendetlenül hagyott íróasztal sem bántja majd senki szemét.
 
Válaszd el a dolgozósarkodat
 
Fontos az is, hogy az otthoni munkahelyed elkülönüljön a lakás többi részétől, így nyugodtabban is tudsz majd dolgozni. Ennek a célnak még az is megfelel, ha kifested a dolgozósarok falát kontrasztos színekkel, körülbelül az íróasztalod vagy számítógépasztalod szélességében a mennyezetig, így nagyon kellemes hátteret alakíthatsz ki, és dolgozó sarkodat máris szeparáltad és otthonosabbá tetted.
Használj dekoratív lakberendezési kiegészítőket is és – ha van elég fény a szobában – friss zöld növényekkel is elhatárolhatod a munkaterületet. A különböző magasságú, változatos cserepes szobanövények kellemes atmoszférát teremtenek, nem mellékesen a szoba levegőjét is javítják, így nem csak térelválasztásra, hanem az egész helyiség hangulatára is jótékonyan hatnak.
 
Egyedi megoldások használt bútorokkal
 
A kényelmes és praktikus dolgozósarokhoz nem kell feltétlenül vadonatúj irodabútorokat vásárolnod, különösen akkor, ha takarékoskodni szeretnél. Ráadásul a Vatera kategóriái közt nézelődve teljesen egyedi, személyre szabott berendezést válogathatsz össze magadnak.
 
Az antik bútorok, székek és asztalok meglepően jól mutathatnak az új darabok között. Általában tetszetős külsejűek, minőségi alapanyagokból készültek. Egy kevés fantáziával és némi kézügyességgel átfesthetők a régi bútordarabok. Így frissé és különlegessé varázsolhatsz például egy régi toalettasztalt, amit máris felhasználhatsz munkaasztalként. De jó szolgálatot tehet egy ódon fiókos konyhaasztal vagy akár egy szép, régi írószekrény (szekreter) is a dolgozósarokban. A különleges bútorok beszerzéséhez nagyszerű megoldás a Vatera online piacterét választani, ahol a legkülönbözőbb bútorok között válogathatsz, megtalálhatod a neked megfelelő asztalt, széket és polcokat, komódokat is a hatalmas választékból.
 
Kreatív ötletekkel egy kis lakás vagy ház bármelyik helyiségében lehet az otthoni irodád. Mindössze egy munkafelületre van szükséged, amin dolgozhatsz, és egy kényelmes ülőhelyre. Ma már, a digitális tárolás és felhő alapú megoldások korában nem minden feladathoz kell sok fizikai tárolóhely, ám azok számára, akiknek szükségük van rá, a függőleges tárolás, a fali polcok és asztalok használata praktikus és helytakarékos megoldás.
 
 
J.M

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.