2017. 11. 21. - 12:25

Tágítsuk a teret a lakásban – dobogóval

Tágítsuk a teret a lakásban – dobogóval

A kisméretű lakásokban mindig problémát jelent a tárgyak megfelelő elhelyezése. Napjainkban azonban több okos megoldás is van ennek kiküszöbölésére – például a jól megalkotott dobogó!

Kis lakások valóságos megmentője egy jól kitalált és kivitelezett dobogó. Olyan esetekre, amikor hely híján vagyunk otthonunkban, s számos holminkat nem tudjuk hová tenni, a dobogó ideális megoldás.

Akármilyen kicsi egy helyiség, a dobogóval lehetőség van arra, hogy további helyet hozzunk létre, de ne zavaró, hanem éppenséggel mutatós módon.

Dobogós megoldás: az ágy alatt könyvek is bőven elférnek

Dobogós megoldás: az ágy alatt könyvek is bőven elférnek

A hagyományos bútorokkal kisebb lakásokban nem sokra megyünk – ám ha a kényelmes teret, a fekvőhelyet dobogó segítségével alakítjuk ki, extra férőhelyeket hozunk létre.

De mire is jó a dobogó konkrétan?

Az első és legfontosabb: normális méretű, kényelmes ágy férhet el rajta, melyet könnyedén kihúzhatunk és betolhatunk, sőt, ha ablak elé helyezzük, tökéletes kilátást is biztosítunk. Ráadásul alatta szép számú tárolóhely alakítható ki.

Lehet azonban az ágy a dobogóba rejtve is, ilyen esetben a nappali rész a felette levő területen rendezhető be.

A dobogó lényege, hogy a tér praktikusságát jelentős mértékben növeljük a segítségével. Egy kis szobát is nagymértékben megnövelhetünk a rendelkezésre álló pakolófelület és tér szempontjából.

Ötletes dobogókkal rengeteg helyet teremtünk a hálórész alatt

Ötletes dobogókkal rengeteg helyet teremtünk a hálórész alatt

Ami a dobogónál fontos: jól meg kell tervezni magasságát és stílusát, de legfőképpen az agyagot, amiből készül – lényeges, hogy megfelelő teherbírással rendelkezzen.

A dobogó olyan magas legyen, hogy egy ember rajta még kényelmesen felállhasson. A feljutásnak is praktikusnak és biztonságosnak kell lennie.

Hálószoba és nappali, valamint gyerekszoba estében is tökéletes megoldás a dobogó, mely a tér vizuális elosztását javítja, de növeli magát a teret is.

Szavazzunk rá és egészen új távlatok nyílnak lakásunkban!

Fotó: louiesantaguida.com - trustydecor.com – pinterest.com

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.