2019. 02. 19. - 12:00

Tapétát a fürdőszobába!

Tapétát a fürdőszobába!

Miért is ne? Igaz, ami igaz, a tapéta szó hallatán az emberek szobát, konyhát, előteret képelnek el és nem fürdőt. Pedig ebben a helyiségben is remekül mutathat, ha jól kiválasztjuk!

Jó volna feldobni valamivel a fürdőszobát? Nem az igazi az összhatás? Nem feltétlenül csempében vagy festékben kell gondolkodni. Érdemes próbát tenni a tapéta használatával is.furdotapeta_1
 
Manapság szinte bármilyen típust választhatunk, hála a fantázia határtalanságának.
 
Érdemes tudni, hogy napjainkban a tapétát a glamour, az elegancia, a drámai hatás fokozása, de akár a móka kedvéért is alkalmazzák a fürdőszobában.
 
Lássuk néhány jellemző mintát, amely általában kitűnően társítható a fehér, krémszínű, szürke, barna, fekete árnyalatokhoz, melyek igen gyakoriak a fürdőkben – s természetesen az ezüst színű fogantyúkhoz.
 
Kellemesen, visszafogottan retró hangulatot teremthetünk a fürdőszobában az egymásba kapcsolódó köröket ábrázoló, fehér alapú tapétával.
 
furdotapeta_3A szürke szín különféle változataival variáló kockás tapéta nemcsak vidám, de eleganciát is kölcsönöz a helyiségnek.
 
A szürke alapon hálómintás tapéta szintén kiválóan illeszthető a jellemző fürdőszoba árnyalatokhoz.
 
Nem terheli túl érzékeinket a falon bézs alapon hasonló mintázatban végigfutó minta, melyet nyugodtan alkalmazhatunk klasszikus stílusú, nagyon elegáns belső terekhez is.
 
Ha a modernebb stílus hívei vagyunk, a szorosan egymás mellett futó geometrikus minták – akár türkizkék alapon – ugyancsak jól párosíthatók fehér mosdókagylóhoz és króm kiegészítőkhöz.
 
A harmadik színt azonban érdemes jól átgondolni, hogy illeszkedjen az összhatáshoz. Ez lehet például egy barack színű lámpabúra vagy potpourri dekoráció.furdotapeta_4
 
S ha már földszínek, nem hagyhatjuk ki az ezüstös színben csillogó virágmintát sem.
 
Középszürke alapon, diszkréten csillannak meg a növény ágak és levelek a falon, tökéletes harmóniát alkotva a kád mozaikos, szürke megjelenésével.
 
furdotapeta_5A drámai hatás kedvelőinek sem kell azonban visszafogniuk magukat.
 
Arra érdemes vigyázni, hogy az erőteljes szín és minta csupán a fürdő egyik részén bukkanjon fel – a plafonon vagy az egyik oldalfalon.
 
Különben túlságosan sok lenne.
 
S ha az igazán különleges, bohémebb ötletekre is vevők vagyunk, a könyvespolc-tapéta igazán egyedivé teheti a fürdőnket!
 
Ebből ellenben akár a teljes falra is készülhet borítás - amennyiben az alap elemek - vécécsésze, mosdókagyló, szekrény - a fehér, bézs, világosbarna árnyalatoknál maradnak, tehát képes érvényesülni a tapéta.
 
Fotó: Pegazus Builders, Great Neighborhood Homes, Martha O'Hara Interiors, Gemma Zimmerhansl Interior Design, Angela Gutekunst
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo