2020. 03. 16. - 14:15

Tavaszi takarítás: így tisztítsuk tökéletesre a tükröt

Tavaszi takarítás: így tisztítsuk tökéletesre a tükröt

Hogyan tarthatjuk ragyogóan tisztán a tükröt? Íme néhány ötlet, amelyek igen jól jöhetnek a tavaszi nagytakarításhoz is.

A tükrök tökéletes tisztán tartása nehézkes dolognak tűnhet, ám nem olyan problémás, mint gondolnánk. A tavaszi nagytakarításkor különösen jól jöhet ez az ötlet.
 
Mi kell a tükrök tisztántartásához? Néhány alapvető dolog: Mikroszálas kendő, vödör, szivacs, alkohol a dörzsöléshez, ecet vagy citromlé, víz, újságpapír.tukrok_1
 
S most lássuk, hogyan haladjunk.
 
1.Vizsgáljuk meg a tükrön lévő szennyeződést. A különböző mértékű szennyeződés ugyanis más-más tisztítási módszert igényel. A kalcium-lerakódások például fehér, texturált foltot hagynak, míg a vízkő, amelyet nehezen lehet eltávolítani, a tejfehér lerakódás alapján azonosítható.
 
2.Válasszuk ki a tisztítószereket. Tükrök esetén a mikroszálas kendő és a meleg víz a legjobb megoldás. Tartsunk mindenképp folyékony mosószert, szivacsot és borotvahabot kéznél, utóbbi ne legyen gél formájú.
 
3.Kezdjük el a tisztítást. Amennyiben a tükrök nem túl piszkosak, egy kis meleg vízzel pillanatok alatt letakaríthatók – csak mossuk le vele az üvegfelületet és töröljük szárazra mikroszálas kendővel, körkörös mozdulatokkal. Ahol kicsit koszosabb a tükör, ott szivaccsal is dörgöljük meg.
 
A tökéletes ragyogásért érdemes újságpapírral áttörölni az üveget – ez olyan, biztonságos tipp, amelyre a fodrászok is esküsznek.
 
4.Amennyiben a tükrön mészkőből származó szennyeződés van, eltávolítása különösen bonyolult lehet. Ha biztonságos és természetes alternatívára vágyunk, érdemes használni citromlevet, limelevet vagy fehér ecetet. A fent már említett módszerekkel töröljük át a tükröket.
 
5.A begőzölt üvegfelületek tisztítására is van jó megoldás: talán furcsán hangzik, de kenjünk be borotvahabbal a tükröket, egyenletesen eloszlatva a felületen, majd töröljük le mikroszálas kendővel és kész is a ragyogó tükör!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.