2015. 11. 23. - 15:17

3 módszer az olcsó online repülőjegy foglaláshoz

3 módszer az olcsó online repülőjegy foglaláshoz

Családi pihenést tervez határainkon túl? Külföldi munkavállalás kapcsán vált szükségessé a repülőjegy foglalás? Üzleti útra indul, és minél olcsóbban szeretné megúszni a repjegy beszerzését? Esetleg egy hosszú hétvégét töltene valamelyik európai nagyvárosban? A repülővel történő utazásnál nincs kényelmesebb és gyorsabb megoldás az úti cél elérésére. De mégis mire érdemes figyelnie akkor, ha elérhető áron szeretne hozzájutni a repülőjegyhez?

Az utazás időpontjának körültekintő megválasztása mellett a légitársaságra, és egyéb szempontokra is érdemes odafigyelni, ha a lehető legolcsóbban szeretnénk kihozni az utazást. A paravion.hu most összegyűjtötte azt a három legfontosabb szempontot, amelyet érdemes szem előtt tartani az online repülőjegy foglalás alkalmával.

Foglaljon mihamarabb!

Az online repülőjegy foglalás általában az indulás előtt 1-2 hónappal oldható meg a legolcsóbban. Amint tehát tisztában van az időponttal, megéri azonnal körülnézni a légitársaságok kínálatában. Ha nyaralásról, vagy előre szervezett üzleti útról van szó, akkor általában ennyivel előre már tudni lehet, mikorra esik az utazás időpontja. Ilyenkor megéri már hetekkel, vagy akár két hónappal az utazás előtt a foglalás mellett dönteni, hiszen az árak akkor a legkedvezőbbek, amikor az adott járaton még bőven akad szabad hely. Időponttól és célterülettől függően persze nem kizárt, hogy az utazás előtti napokban is bőven van még szabad hely, ilyenkor szintén megoldható olcsón a foglalás. Abban az esetben viszont, ha népszerű időpontról, járatról, célállomásról van szó, törekedjen arra, hogy mihamarabb elintézze a foglalást. Az útlemondási biztosítás megkötésével a felesleges kockázatoktól is megkímélheti saját magát!

 Online repülőjegy

Több módszer is van olcsó online repülőjegy foglaláshoz

Legyen rugalmas!

A rugalmasság kiemelt jelentőséggel bír a repülős utazás kapcsán. Előfordulhat, hogy ha az utazás dátumát maga választja meg, s nem kötött az például munkája miatt, akkor a jegyárakhoz igazítva dönthet a kedvezőbb lehetőségek mellett. Nem csak az indulás, de a visszautazás dátuma is lényeges, ugyanis a légitársaságok ár szempontjából általában azt preferálják, ha a célterületen tölti az utas a szombati éjszakát. Az online repülőjegy foglalás során tehát hasznos, ha többféle dátumot beállít a kereséskor, s az árak függvényében, rugalmasan teszi le a voksot egyik vagy másik nap mellett. Az időponton túl azzal is érdemes tisztában lennie, hogy sokszor a Bécsből, vagy Pozsonyból történő indulással is spórolhat. Abban az esetben tehát, ha kényelmesen, gond nélkül meg tudja közelíteni ezeket a reptereket, célszerű elgondolkodni azon, hogy a Budapest Airport helyett a felsorolt városok valamelyikében száll gépre. Ne feledkezzen meg a reptér elérésének költségeiről és a parkolásról sem, ajánlott ezekkel is kalkulálni az indulás helyének megválasztásakor.

A fapados sem mindig olcsóbb!

Online repülőjegy foglalás alkalmával sokan kifejezetten a fapados légitársaságok ajánlatait keresik. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy gyakran a hagyományos légitársaságok járatai sem sokkal drágábbak, a kényelem érdekében pedig lehet, megéri néhány ezer forinttal többet fizetni. A kalkulálás során tartsa azt is szem előtt, hogy a fapados járatok sokszor félreeső, kisebb reptereket használnak, vagyis még a szálloda elérésének költségeit is állnia kell. Amennyiben fapados légitársaságra esik választása, úgy mindenképpen tájékozódjon arról, fedezi-e a jegyár a csomagfeladás költségeit, ellenkező esetben ugyanis plusz kiadásra számíthat az indulás előtt.

Az online repülőjegy foglalás kétségtelenül kényelmes, és biztonságos megoldásnak számít, de érdemes alaposan körülnézni a kínálatban, hogy sikerüljön a lehető legjobb áron megoldani az utazást.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.