2017. 03. 22. - 12:00

Csak csomagban utazhat repülőn a laptop brit és amerikai földre

Csak csomagban utazhat repülőn a laptop brit és amerikai földre

Számos légitársaságot érint az új, Egyesült Államokban meghozott intézkedés, melynek értelmében a mobiltelefonnál nagyobb elektronikai eszközöket nem vihetik fel az utasok ezentúl a repülőkre, csak a csomagban. Az USA mellé állt az Egyesült Királyság is.

Az Egyesült Államokba 2017. március 25-től nem lehet repülni kézipoggyászban tartott elektronikai eszközzel. A szabályozáshoz Anglia is csatlakozott.

A laptopokat, tableteket csak feladott csomagban lehet szállítani azokról a repterekről, amelyek a listán szerepelnek. Számos, Amerikába és Angliába tartó járatot érint az intézkedés, köztük azokat a gépeket, melyek Dubajból, Abu-Dzabiból, Kairóból, Dohából, Isztambulból vagy Rijádból indulnak az Egyesült Államokba – tudatta az airportal.hu.

USA és Anglia: az ide tartó repülőkre már csak csomagban vihetők fel a laptopok

USA és Anglia: az ide tartó repülőkre már csak csomagban vihetők fel a laptopok

Az elektomos eszközökre vonatkozó új szabályozás a légitársaságok közül leginkább az Emirates-t, a Qatar Airways-t, a Turkish Airlines-t, a Saudiát és az Etihadot viselheti meg. Az Emirates-szel rengetegen repülnek az USA-ba, ezen cégek közül ez a légitársaság szállítja a legtöbb utast – írja az airportal.hu.

Ami Angliát illeti, a tiltás leginkább azokat az utasokat érinti, akik Tunéziából, Egyiptomból, Törökországból, Jordániából, Libanonból vagy Szaúd-Arábiából érkeznének a szigetországba.

A Flightglobal úgy tudja, a szigorítás napi szinten közel 18 ezer utasra vonatkozik – írja az airportal.hu.

A tiltás oka, hogy az amerikai hatóságok tartanak tőle: a terroristák megkísérelnek majd a laptopok akkumulátorának helyére csempészni robbanóanyagot és felvinni a gépekre.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.