2016. 09. 27. - 13:20

Fizetős székeket vezet be az Emirates

Fizetős székeket vezet be az Emirates

Az Emirates dubai-i székhelyű légitársaságnál is szokás lesz a fizetős helyfoglalás egyes jegyek esetében – A cég ezzel szeretné kiegészíteni az árbevételét, mely az utóbbi időben lecsökkent.

Az európai légitársaságoknál már kialakított, hosszútávú járatokra alkalmazott rendszert 2016. október 3-tól az Emirates légitársaság is bevezeti. Az ok az árbevétel kiegészítése – tudta meg az AP hírügynökség.

A díj az előre lefoglalt székek után fizetendő, a két legalacsonyabb turista-osztályú jegykategóriában. A hosszútávú járatok esetében 40 dollárt kell majd kicsengetni a foglalóknak, a rövidebb távra repülőknek 14 dollárt.

Fizetős székeket vezet be az Emirates légitársaság

Fizetős székeket vezet be az Emirates légitársaság

Ha online illetve 2 nappal a járat indulása előtt foglal valaki helyet, az ugyanúgy ingyenes, mint eddig.

A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy az Emirates korábban feltérképezte, milyen lehetőségek vannak a bevétel növelésére, s a korai székfoglalás fizetőssé tételére esett a választásuk.

Tim Clark vezérigazgató arra is célzott, hogy valószínűleg lenne premium economy osztály a járataikon, illetve esélyes a poggyászdíj felszámolása is.

A Reuters szerint egyébként azért van szükség az intézkedésekre, mert noha szép számmal vannak utasaik, csökken a jegyek ára a piaci verseny miatt. S az alacsony kerozinár sem segít a helyzeten.

Az Emirates legutóbbi jelentése alapján a bevételük 3,3, százalékkal mérséklődött. Járataikat ugyanakkor csak 76,5 százalékosan tudják megtölteni. Az európai légitársaságok jobban állnak 10 százalékponttal.

Fotó: Instagram

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.