2016. 12. 21. - 09:34

Mire figyeljünk az ünnepi online repülőjegy vásárlásakor?

Mire figyeljünk az ünnepi online repülőjegy vásárlásakor?

Az ünnepekhez közeledve sokan döntenek úgy, hogy külföldre utaznak. Vannak, akiket a páratlan szépségű adventi vásárok vonzanak, mások rokonlátogatás, vagy akár néhány napos wellness erejéig választják a határainkon túli városokat.

Az autóval történő közlekedés még mindig nagy népszerűségnek örvend, de ha a gyorsaságról és a kényelemről van szó, akkor kétségkívül a repülő bizonyul a leginkább praktikus választásnak. Online repülőjegy vásárlás alkalmával év közben is érdemes néhány szempontot figyelembe venni, de az ünnepek környékén fokozott körültekintést igényel mindez.

A paravion.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy az év végéhez közeledve egyre többen élnek az online repülőjegy vásárlás kínálta lehetőségekkel, és töltik idejüket olyan helyszíneken, amelyek új élményeket jelentenek számukra.

Sok múlik az időponton!

Míg a tengerparti nyaralás, vagy a régóta tervezett egzotikus utazás esetében viszonylag tágak a lehetőségek az időpont tekintetében, addig a karácsony és a két ünnep közötti hét bizony igencsak kötött. Fontos tehát, hogy ha időben meg szeretnénk érkezni a közös családi pillanatokra, vagy nem mulasztanánk el London neves adventi vásárait, akkor mindenképpen e szerint válasszunk időpontot az utazásra.

Az online repülőjegy vásárlás során a szűrési feltételeket beállíthatjuk aszerint, hogy a tervezett utazás környéki egy-két napon mutassa az elérhető járatokat.

Amennyiben nem a reptérrel rendelkező városban van dolgunk, úgy fontos megtervezni az utazás módját is, ráadásul ez is időt vesz igénybe, ami igencsak szűkösre szabott az ünnepek környékén.

Fapadossal tényleg olcsóbb?

Nyaranta nagy népszerűségnek örvendenek a fapados légitársaságok, melyek sokszor megdöbbentően alacsony árakkal jelennek meg. A kérdés évszaktól függetlenül felmerül, hogy valóban takarékoskodhatunk-e akkor, ha karácsony előtt is ezek mellett tesszük le a voksot. Ha az utolsó percre hagyjuk a foglalást, akkor számolnunk kell azzal, hogy légitársaságtól függetlenül borsos áron juthatunk csak jegyhez.

Megéri az online repülőjegy vásárlás során a hagyományos légitársaságok járatait is áttekinteni, hiszen könnyen lehet, hogy az árak azonosak. Hasonló a helyzet a business és a turista osztály jegyei között is. Ha szerencsénk van, akkor online repülőjegy vásárlás alkalmával kifoghatunk egy last minute ajánlatot is.

Zsúfolt szállodák és csúcsforgalom

A karácsonyestéket mindannyian szeretnénk már családunkkal tölteni, éppen ezért nem mindegy, hogy sikerül-e elérni a hazafelé induló járatot, vagy időben odaérünk-e a rokonokhoz külföldre. Azt mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy az ünnepeket megelőző időszakban mindenhol csúcsforgalomra lehet számítani. Nem csak az üzletekben és a bevásárlóközpontokban van ez így, hanem a szállodákat és az utakat illetően is.

A vendégmunkások tömege éppen úgy úton van, mint a külföldön tanulók és a szabadidős céllal utazók. Ilyenkor mind a közúti, mind a légi közlekedésben késésekre lehet számítani.

Ez utóbbit ráadásul az időjárás viszontagságai is megnehezíthetik. Ugyan hazánkban már rég volt igazán kemény tél, de Németországban vagy az ilyenkor a turisták kedvencének számító Finnországban bizony komoly mínuszok és hóviharok fordulhatnak elő.

Ha tehetjük, akkor ne az utolsó még megfelelő járatot válasszuk, hanem készüljünk fel az esetlegesen előforduló váratlan helyzetekre is. A reptéri szállodák megoldást kínálnak akkor, ha mégsem sikerülne elérni a hazainduló járatot, de ennek kellemetlenségét sokan nem szívesen vállalnák be az ünnepi időszakban. Az online repülőjegy vásárlás kényelmes megoldást kínál akkor is, ha az év sokak által legszebbnek tartott heteiről van szó.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.