2020. 09. 14. - 09:00

Emberhez méltó munkakörökhöz járul hozzá a mesterséges intelligencia

 Emberhez méltó munkakörökhöz járul hozzá a mesterséges intelligencia

A következő 10 év feladatait határozzák meg a megalkotott tervek - mondta dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a Debrecenben megrendezett Mesterséges Intelligencia Stratégia bemutatásán szeptember 8-án.

A Mesterséges Intelligencia Koalíció 2020. szeptember 8-án Debrecenben is ismertette Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiáját, melyet mostantól mindenki megtekinthet az AI-hungary elnevezésű weboldalon.
 
A legfontosabb, hogy hazánknak most először van mesterséges intelligencia stratégiája – szögezte le dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár. Mint mondta, ez a következő 10 esztendő feladatait határozza meg.
 
Hangsúlyozta: a mesterséges intelligencia már nem egy jövőbeli technológia, már itt van, használjuk a mindennapokban. Egyre nagyobb is lesz a jelentősége.
 
 
„Úgy látjuk, hogy amennyiben a magyar gazdaság versenyképes akar maradni, meg szeretnénk őrizni szuverenitásunkat és versenyképességünket a világban, erre a területre óriási hangsúlyt kell fektetnünk”.
 
„A stratégia egy több mint 100 intézkedésből álló, konkrét tervet vázol fel. Hozzájuk rendeli a megfelelő forrásokat is. Célunk az, hogy 2030-ra 15 százalékkal magasabb legyen Magyarország GDP-je, mint MI-alkalmazás nélkül lenne – a KKV-k termelékenységüket 26 százalékkal növeljék, valamint 1 millió olyan munkahely jöhessen létre, amely magasabb hozzáadott értékű” – mondta el a helyettes államtitkár.
 
Hozzátette: a mesterséges intelligencia igen sok unalmas munkát képes kiváltani, viszont hozzá tud járulni olyan új munkakörök létrehozásához, amelyek az emberhez méltóak.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.