2024. 06. 11. - 09:30

„Miféle ráncok? Ellopta az arcomat a mesterséges intelligencia!” – Jennifer Lopez kiborult

„Miféle ráncok? Ellopta az arcomat a mesterséges intelligencia!” – Jennifer Lopez kiborult

Mesterséges intelligencia-csalás miatt vették kölcsön az énekesnő-színésznő arcát. Jennifer Lopez kiakadt, amikor megtudta, hogy olyan krémet reklámoz, amiről sosem hallott.

Az Atlasz című film sztárja nem tagadja: kimondottan fél a mesterséges intelligenciától.

Jennifer Lopezt különösen megrémítette, hogy a közelmúltban mesterséges intelligencia-csalás áldozata lett, ellopták az arcát egy krém népszerűsítéséhez.

Kölcsönvették az arcát

Az 54 éves énekesnő-színésznő a Variety magazinnak beszélt arról, nemrég szembesült azzal, hogy van, aki bőrápoló termékeket árul az ő manipulált arcával, amelyeken még ráncok is láthatók.

Ő a cégnek még a létezéséről sem tudott, nemhogy a termékről. Olvasd el: Robotklónjainkat is küldhetnénk randira a jövőben

Jennifer Lopez kiborult, mert ellopta az arcát a mesterséges intelligencia - Fotó: Instagram.com/Jlo

Jennifer Lopez kiborult, mert ellopta az arcát a mesterséges intelligencia - Fotó: Instagram.com/Jlo

„Ez tényleg rémisztő. Azonnal ellopták az arcomat. Szóval a mesterséges intelligencia számomra nagyon ijesztő” – mondta Jennifer Lopez.

Bár elismerte, hogy a mesterséges intelligencia járhat bizonyos előnyökkel is, mindenkit arra biztat, legyenek nyitottak az előnyökre, de figyeljenek az MI negatív oldalára is.

Jlo arról is beszélt, hogy több mai film, amely a mesterséges intelligenciáról szól - köztük új filmje, az Atlasz -, kiváló munkát végez abban, hogy az MI mindkét oldalát bemutassa.

A színésznő olyan adatelemzőt játszik a történetben, aki mesterséges intelligencia segítségével menti meg a Földet egy gonosz robottól - amelyet Simu Liu alakít. Ugyanakkor az MI mindkét oldala megjelenik a filmben.

A film remek annak bemutatásában, hogyan ronthat el hihetetlenül a mesterséges intelligencia dolgokat és hogyan nyújthat igazán jót is – fogalmazott Jennifer Lopez.

Olvasd el ezt is: Ilyen, amikor a mesterséges intelligencia még a saját anyánkat is becsapja

Fotó: Instagram.com/Jlo

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo