2021. 07. 02. - 08:58

5G-re épülő mesterséges intelligencia fejlesztésekért fogott össze a Google és az NVIDIA

5G-re épülő mesterséges intelligencia fejlesztésekért fogott össze a Google és az NVIDIA
A Google Clouddal együttműködve hozta létre az NVIDIA az első AI-on-5G, azaz 5G-re épülő mesterséges intelligenciát alkalmazó innovációs labort. Ez egyrészt a hálózati infrastruktúra szereplőit, másrészt az MI-szoftverpartnereket támogatja a fejlett MI- és 5G-alkalmazások felgyorsítását célzó megoldások kifejlesztésében, tesztelésében és alkalmazásában.

A globális távközlési iparág jelentős átalakuláson megy keresztül, mivel az 5G sebessége és alacsony késleltetése páratlan lehetőséget biztosít az AI-on-5G technológiák megalkotásában. Az NVIDIA-Google Cloud együttműködés a hálózatüzemeltetők és az infrastruktúra-szereplők számára új utakat nyit meg a mesterséges intelligencián és a gépi tanuláson alapuló új profitközpontok megtervezésében, illetve elindításában.

A fejlesztő cégek hozzáférést kapnak a Google Cloud Anthos platformjához és az NVIDIA gyorsított számítási hardver- és szoftverplatformjaihoz, amelyek több fronton is előnyt kínálnak számukra. Ilyen például:
- a működési hatékonyság növelése,
- a biztonság és a megbízhatóság optimalizálása,
- az üzleti teljesítmény felgyorsítása,
- az AI-on-5G ökoszisztéma bővítése.

Új lendületet kaphat az 5G-s mesterséges intelligencia fejlesztés a Google és NVIDIA összefogása által
Új lendületet kaphat az 5G-s mesterséges intelligencia fejlesztés a Google és NVIDIA összefogása által


Az NVIDIA a Google Cloud mellett a Fujitsu, a Mavenir, a Radisys és a Wind River vállalatokkal közösen fejleszti az NVIDIA AI-on-5G platformmegoldásait. A Google Cloud Anthos alkalmazásplatformjával a cégek és a szolgáltatók számos vertikális piacon lesznek képesek arra, hogy az 5G-n keresztül zökkenőmentesen csatlakozzanak a fejlett hálózatokhoz.

Az Anthos egy koherens alkalmazásplatformot kínál szolgáltatásközpontú nézettel, ráadásul minden környezet számára. A felhőben, helyileg és a hálózatban is működő, Kubernetes névre hallgató alkalmazáskezelő szoftver segítségével a platform lehetővé teszi az ügyfelek számára a vállalati szintű konténeres alkalmazások gyors létrehozását és telepítését.

Az Anthos támogatja a felgyorsított NVIDIA GPU-kiszolgálókat, egységes telepítést és munkatapasztalatot igényel, miközben csökkenti a költséges rezsiköltségeket és javítja a fejlesztők termelékenységét. Emellett a platform eredményközpontú stratégiát kínál az alkalmazások különböző környezetekben történő kezelésére, ami meglehetősen fontos funkció a hálózatüzemeltetők és az 5G-n mesterséges intelligenciát szolgáltató vállalatok számára. Végül a platform az alkalmazásokat és az ellátási láncokat is védi.

A nagy teljesítményű alkalmazások a precíz gyártáshoz szükséges robotok, automatizált irányított járművek, drónok, vezeték nélküli telefonok, önellenőrző folyosók és számos más projekt irányítására lesznek kifejlesztve.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.