2022. 07. 01. - 08:56

7 új mesterséges intelligencia funkció került a Google Workspace-be

7 új mesterséges intelligencia funkció került a Google Workspace-be
A Google a legutóbbi I/O prezentációján jelentette be a Google Workspace mesterséges intelligenciával támogatott új funkcióit. A gépi tanulás segíteni fog az adatok összegzésében a Google Workspace olyan alkalmazásaiban, mint amilyen például a Dokumentumok.

A Google Workspace egyik újdonsága a Portré helyreállítása, ami a Google mesterséges intelligencia technológiáját használja a videohívások élményének javítására akkor, ha a felhasználó gyenge megvilágítású környezetben vagy elavult webkamerát használ. A funkció automatikusan növeli a videó minőségét, így a Google Meet élménye gazdagabbá válik.

Aztán ott van az úgynevezett Portréfény, ami a fényerő optimális beállítását végzi el, attól függően, hogy hol és milyen fényforrás található a hívás helyszínén. A Google szerint a gépi tanulás segítségével "stúdióminőségű megvilágítás" biztosítható a videófolyamoknak.

A videóhívások minőségén is javít a mesterséges intelligencia
A videóhívások minőségén is javít a mesterséges intelligencia

Nem kevésbé hasznos a visszhangmentesítés, mely csökkenti a visszhangot a kemény felületű helyiségekben, így a hang mindig kellően érthető és tiszta lehet.

Az Élő megosztás szinkronizálja a Google Meet-hívás során átadott tartalmat, valamint a résztvevők számára biztosítja a média feletti irányítást. A tagok egyszerre látják és hallják, hogy mi történik, függetlenül attól, hogy a munkahelyükön vagy otthon vannak-e, valamint hogy megosztják vagy éppen megtekintik a tartalmat.

Az Automatizált összefoglalók egy olyan funkció, amit a Google már az év elején kiadott a Google Dokumentumokhoz. A vállalat most kiterjeszti az automatikus összefoglalók képességét a Workspace-re, hogy a felhasználók könnyebben átlássák a hosszabb beszélgetések lényegét.

Szót érdemel az Automatizált átirat is, hiszen ennek köszönhetően a Google Workspace mostantól automatikusan szöveggé fordítja a Google Meet megbeszéléseken elhangzottakat. Ez különösen hasznos azok számára, akik lemaradtak egy-egy meetingről.

Nem utolsó sorban a Biztonsági védelem is fejlődésen ment át, így a Google Slides, a Docs és a Sheets ugyanazokat a biztonsági óvintézkedéseket kapják, mint a Gmail. Ennek hála a rendszer figyelmeztetni fogja a felhasználókat, mielőtt megnyitnának egy dokumentumot, ha az adathalász linket vagy vírust tartalmaz.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.