2020. 06. 08. - 08:00

A BBC új hangasszisztense felismeri a különféle akcentusokat

A BBC új hangasszisztense felismeri a különféle akcentusokat

A Beep névre keresztelt hangasszisztenst már teszteli néhány ember a Windows számítógépeken. Ez az új eszköz képes megkülönböztetni egymástól a különböző regionális kiejtéseket.

Új hangasszisztenssel állt elő a BBC – az eszköz Microsoft technológiát használ, s jelenleg béta fázisban van – vagyis egy olyan időszakban, amikor még nem található meg rajta minden funkció, vagy nem működik megfelelően. Szintetizált digitális hangja egy észak-angliai akcentussal rendelkező brit hangszínészé.
 
A Beep mögött álló fejlesztőcsoport keményen dolgozik azon, hogy a hangsegéd minden regionális akcentust megértsen. Amikor a felhasználó letölti a béta verziót, megkérdezik tőle, milyen akcentussal rendelkezik - így a hangja felhasználható a hangasszisztens képzésére is. Olvasd el ezt is: ujjra került a mesterséges intelligencia
 
Az új hangasszisztens az akcentusokat is képes felismerni
Az új hangasszisztens az akcentusokat is képes felismerni
 
A felvételeket nem rögzítik – biztosította a BBC. Csupán a néhány másodperces, indító utasítások maradnak meg, melyek anonimizáltak, például az „OK Beep”.
 
A béta verzió már most hozzáfér a BBC rádióhoz, zenékhez, podcastokhoz, hírekhez és időjárási információkhoz. Néhány kérdésre a BBC programokon alapuló egyedi válaszokat adhat.
 
A BBC szerint az elkövetkező hetekben és hónapokban új funkciók is bevezetésre kerülnek a hangsegédben, ami meglehetősen biztató képet ad az asszisztensről, de még hosszú az út a tökéletesítéséhez. Olvasd el: személyi asszisztens a szemüvegben
 
A Microsoft Windows Insider programjának brit alkalmazói egyébként - akik a 2020 májusi Windows 10 operációs rendszer frissítést használják -, telepíthetik azt a Windows Store-ból, amennyiben már van BBC-fiókjuk az iPlayer és a Sounds számára, a BBC streaming szolgáltatásaikhoz.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.