2018. 07. 03. - 09:20

A bevétel biztos nőni fog a mesterséges intelligenciával

A bevétel biztos nőni fog a mesterséges intelligenciával

Az MI, azaz mesterséges intelligencia alkalmazása a vállalatok számára bevétel-emelkedést hoz, ehhez azonban szükséges a gépi tanulás és az intelligens automatizálás.

Már 2018-ban 6-10 százalékos bevételnövekedéssel számol a középvállalatok esetében az EY Growth Barometer. 2017-ben a cég által megkérdezetteknek csak harmada vélte úgy, hogy ez bekövetkezhet. A becsült eredmények azonban még a 2018-as IMF-előrejelzésnél is magasabbak, mely 3,9 százalékos GDP-bővülést jósolt.
 
A jelek szerint a felmérésben résztvevők közül senki nem számít arra, hogy visszaesne a forgalma, de létszámcsökkentést is csupán 1 százalékuk tervez.
 
Bevétel-emelkedést hoz a mesterséges intelligencia a várakozások szerint
Bevétel-emelkedést hoz a mesterséges intelligencia a várakozások szerint
 
A bevételek növekedését a vállalatok abban látják, hogy a gépi tanulás és az intelligens automatizálás teret hódít. Az új technológiákat már a cégek 73 százaléka alkalmazza, vagy 2 éven belül szeretné használni a mesterséges intelligenciát. 2017-ben a válaszadók jó része még úgy vélte, hogy a folyamatok automatizálását nem fogja alkalmazni.
 
Ugyanakkor, bár a technológiák alkalmazásában jelentős előrelépés történt, az IT-tudatosság kevésbé nagy arányú.
 
A döntéshozók ugyanis nem becsülik fel reálisan, mekkora veszélyt jelenthet a cyberbűnözés, csak 6 százalékuk véli úgy, hogy a cégét veszélyeztethetik a hekkerek. A vállalatvezetők harmada úgy gondolja, inkább az állhat a fejlődés útjába, hogy megváltozik a társadalom és az iparágak közti határ elmosódhat.
 
Ahhoz, hogy a dinamikus növekedés fenntartható legyen, agilitás szükséges – vélik. A jövőben azok válnak sikeressé, akik nem állnak meg a fejlesztésben, s ez vonatkozik szolgáltatásaikra és üzleti modelljeikre egyaránt.
 
Az EY Growth Barometer kutatása szerint a megkérdezettek 39 százaléka szeretne új alkalmazottakat is felvenni az elkövetkező egy évben. Tavaly még csak a válaszadók 13 százaléka vélekedett így.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.