2019. 02. 22. - 11:51

A Continental mesterséges intelligencia fejlesztő központot nyitott

A Continental mesterséges intelligencia fejlesztő központot nyitott
A Continental AG technológiai vállalat mesterséges intelligencia fejlesztő központot nyitott Budapesten. "A helyszín kiválasztásában fontos szempont volt, hogy legyenek a közelben MI szakemberek, működő autóipari környezet, jó infrastruktúra" - hangsúlyozta Jens Brüning, a központ vezetője.

A Continental mesterséges intelligencia fejlesztő központot nyitottPalkovics László innovációs és technológiai miniszter arról beszélt, hogy az autóipar számára nagy kihívás, hogy a számítógépeket nemcsak egyszerű szabályokra kell megtanítani, hanem a közlekedésben fel kell ismerniük az emberi szándékokat is. Sok területen alkalmaznak mesterséges intelligenciát, de az autóipari a legbonyolultabb a közlekedési környezet miatt, az ott kidolgozott megoldások átkerülnek a repülő- és űriparba, vagy a kutatásokban olyan területekre, mint a matematika valamint fizika.

 

 

 

Az új központ a Continental vállalat magyarországi működését az automata vezetéshez szükséges megoldásokkal látja el. A csapat jelenleg MI-specialistákból, data-managerekből, speciális mérnökökből és alkalmazásfejlesztőkből áll, és a következő hónapokban folyamatosan bővül majd, míg eléri a célul kitűzött létszámot.
 
A Continental mesterséges intelligencia fejlesztő központot nyitott
Az új központ az automata vezetés fejlesztéséhez járul hozzá

Az új központ létrehozása mérföldkő a Continental számára az automata vezetés felé haladó úton. Az itt fejlesztett megoldások jelentősen hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az automata vezetéshez használt rendszerek már a közeljövőben használatra készek legyenek, biztonságosabbá tegyék a közlekedést. A Continental technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy- és áruszállítás számára.

 

MTI/TakácsDalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.