2019. 01. 25. - 13:37

A felzárkózásra ad esélyt a digitalizáció

A felzárkózásra ad esélyt a digitalizáció
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt arról, hogy a digitális világot, a digitalizációt olyan esélyként és lehetőségként kell felfogni, amellyel fel tud az ország zárkózni a világhoz.

Parragh László úgy fogalmazott: a digitális világ kihívásaival minden nap, mindenki találkozik az élet minden szegletében, de talán nem mindig egyértelmű mindenki számára, hogy pontosan mi történik. Az MKIK elnöke szerint nagy jelentősége van annak a kormányzati célnak, hogy a 2020-as évek elejére Magyarország az EU tíz legfejlettebb tagjai közé kerüljön a mesterséges intelligencia, illetve az 5G fejlesztések terén.

 

A felzárkózásra ad esélyt a digitalizáció

Az információs és kommunikációs technológiai eszközök alkalmazása először feltehetően a közigazgatásban terjed el

 

Parragh szerint a negyedik ipari forradalomnak is tekinthető információs és kommunikációs technológiai eszközök  alkalmazása először feltehetően a közigazgatásban terjed el. "Ahol algoritmust lehet felállítani, ott a digitális áttörés lehetősége óriási" - mondta a kamara elnöke. Az MKIK a Modern vállalkozások programjával veszi ki részét az alkalmazkodási folyamatból a digitális kihívásokhoz. A programban eddig 14 ezer céget tájékoztattak, kilenc ezret minősítettek, 570 fölött van azon társaságok száma, amelyek beszálltak a megvalósításba.

 

MTI/TakácsDalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.