2021. 03. 12. - 08:09

A ház alaprajzát is képes elkészíteni a mesterséges intelligencia

A ház alaprajzát is képes elkészíteni a mesterséges intelligencia
A Zillow 3D Home applikációval mostantól lehetőség nyílik arra, hogy a feltöltött képek alapján - és a mesterséges intelligencia közreműködésével - a felhasználók elkészítsék az otthonaik alaprajzát.

Az új funkciója, amelyet a Zillow mesterséges intelligencia technológiája hajt, már elérhető a Zillow 3D Home alkalmazásban, és hasznosnak bizonyulhat többek között azok számára, akik a koronavírus miatti pandémia időszakában tervezik a költözést.

A Zillow 3D Home eredetileg 2019-ben indult, azzal a céllal, hogy az ügyfelek részére átfogóbb módot kínáljon a webhelyen lévő hirdetések megtekintésére, de az ingatlanügynökök és az ingatlankezelők is egyszerűen létre tudták hozni a hirdetéseiket. Egy telefon vagy egy 360 °-os kamera, valamint a Zillow 3D Home alkalmazás segítségével a felhasználó feltölthet egy fényképsorozatot, amelyet az alkalmazás egy 3D-s, virtuális bejárássá alakíthat. Ez bár nem egészen ugyanaz, mint élőben nézelődni egy házban, de többet meg lehet tudni az ingatlanról, mint amennyit a fotó vagy videó visszaadhat.

A mesterséges intelligencia az otthontervezésnél is besegít
A mesterséges intelligencia az otthontervezésnél is besegít


Az új mesterséges intelligencia által generált alaprajzok egy extra információs réteggel bővítik a szolgáltatást. Ha valaki megtekint egy hirdetést a Zillow webhelyén vagy alkalmazásában, ahol rendelkezésre áll egy 3D Home túra és alaprajz, akkor lehetősége lesz arra, hogy az alaprajzon egy adott szobára kattintson, és egyből átugorjon a túra ezen részére. Ezek az alaprajzok aztán feltölthetők és használhatók különféle iparági szabványt képviselő webhelyekre, például az MLS-be (multiple listing service - többszörös listázási szolgáltatás).

Az otthon térképének elkészítésén túl a Zillow szerint a mesterséges intelligencia azt is meg tudja becsülni pusztán a képek alapján, hogy mekkorák a szobák méretei, és ezt négyzetméterben ki is fejezi. Jelenleg még bizonytalan, hogy tesztelés nélkül mennyire pontos a mesterséges intelligencia ezekben a speciális mérésekben, de mivel a szolgáltatás jelenleg 25 piacon elérhető, és az év folyamán még több lesz, az eredményessége az összegyűjtött adatok felhasználásával valószínűleg egyre jobb lesz.

A 3D Home funkcióinak kibővítésének hasznos lehet azok számára, akiknek különféle okok miatt nincs lehetőségük személyesen megtekinteni egy ingatlant. De például most, a pandémiák és karanténok időszakában is jól jöhet a költözni vágyóknak, hiszen így biztonságosan meg lehet tekinteni a kiszemelt otthont. Sőt, a Zillow tudatában van annak, hogy egyfajta szórakoztató forrásként is használhatják az appot otthonukban rekedt emberek, ami jót tehet a népszerűségüknek.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.