2018. 09. 05. - 09:48

A Huawei piacra dobta a legújabb okostelefonokba való MI chipet

A Huawei piacra dobta a legújabb okostelefonokba való MI chipet
A kínai telekommunikációs vállalat piacra dobta az okotelefonokba való, következő generációs mesterséges intelligenciával működő chipet.
A Huawei nem csak a főbb versenytársait - Apple, Samsung - akarja megelőzni, hanem az olyan multikat is, mint a processzorokat, és telekommunikációs eszközöket gyártó Qualcomm-t. A világ első 7 nanométeres chipjét, a Kirin 980-at az IFA kiállításon mutatták be. A Huawei úgy harangozta be, hogy a hamarosan piacra kerülő Mate 20-as családban már benne lesz a chip.
 
 
A Huawei piacra dobta a legújabb okostelefonokba való MI chipet
Az októberben piacra kerülő Huawei Mate 20-ban már a Kirin 980-as chip lesz
 
 
Az előző generációs chipek 10 nanométeresek voltak, a most piacra dobott pedik kisebb, és 37 százalékkal jobban teljesít. A Huawei tájékoztatása szerint a Kirin 980-an képes 1 perc alatt 4500 képet felismerni, ez kétszerese az előző verziónak. A Huawei a jövőben is az okostelefonokba való chipek fejlesztésére fordítja az energiáját, melynek középpontjában a mesterséges intelligencia áll.
 
 
A Huawei piacra dobta a legújabb okostelefonokba való MI chipet
A Huawei a jövőben is az okostelefonokba való chipek fejlesztésére fordítja az energiáját
 
 
 
Nem csak a Huaweinek vannak ilyen ambíciói, a Samsungnak és az Apple-nek is van sajátfejlesztésű chip-készlete. Az Apple szeptemberben tervezi bemutatni a saját hét nanométeres chipjét, az A12-t, így a Huaweinek komoly versenytársa az iPhone. A Samsung és Qualcomm is kifejlesztett hét nanométeres chipet, viszont ezeket csak jövőre hozzák nyilvánosságra. 
 
Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.