2022. 09. 08. - 17:15

A mesterséges intelligencia és a szépségipar

A mesterséges intelligencia és a szépségipar
A szépség- és kozmetikai iparban hatalmas fellendülés tapasztalható a mesterséges intelligencia, az alkalmazások, a virtuális tükrök, a fogyasztók számára a legjobb termékek kiválasztását lehetővé tevő vizuális útmutatók, szépségápolási tippek és ajánlott termékek használatában.

A mesterséges intelligencia megérti a vásárlási szokások mögött álló adatokat, amelyek segítségével virtuális vásárlási élményt lehet létrehozni a digitális platformokon keresztül. A kozmetikai cégek kihasználják ezt a technológiát, hogy javítsák üzletmenetüket. A L'Oreal például olyan alkalmazást fejlesztett ki, amely a vásárló fotója alapján hajstílusokat és termékeket ajánl. Az alkalmazás elemzi a fényképet, majd olyan termékeket ajánl, amelyek jól illenek a vásárló hajtípusához és stílusához.

Egy másik vállalat, amely mesterséges intelligenciát használ az üzleti életben, a Sephora. A Sephora kifejlesztett egy virtuális tükröt, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy különböző sminkeket próbáljanak ki. A tükör arcfelismerő szoftver segítségével beolvassa a vásárló arcát, majd létrehoz egy digitális sminkképet, amelyet valós időben lehet alkalmazni. A tükör ajánlásokat is ad a megjelenés elkészítéséhez használható termékekre vonatkozóan.

 

Összesített woman

A mesterséges intelligencia alkalmazása a szépségápolásban


Nem csak a kozmetikai cégek használják ki a mesterséges intelligencia előnyeit. A technológiai fejlesztéseket a bőrápoló iparban is alkalmazzák. A L'Oreal például kifejlesztett egy bőrkövető szenzort, amely szolgáltatás/termék, alkalmazás és régió szerint szegmentált javaslatokat tud tenni arra vonatkozóan, hogy a bőrnek mire van szüksége. Az érzékelő képes nyomon követni a hidratáltsági szintet, a ráncokat és a foltokat, hogy személyre szabott ajánlásokat adjon a bőrápoláshoz.

A mesterséges intelligenciát a hajápolásban is használják. A Procter and Gamble például kifejlesztett egy Hair Coach nevű alkalmazást, amely szenzorok segítségével nyomon követi, hogy mekkora erőt alkalmaznak a hajmosás során. Az érzékelők által gyűjtött adatokat ezután arra használják, hogy ajánlásokat adjanak arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran és mekkora erővel kell a hajat fésülni.

A mesterséges intelligencia alkalmazása a szépségápolásban és a kozmetikában nem korlátozódik az alkalmazásokra és a virtuális tükrökre, a termékfejlesztésben is alkalmazzák. A Symrise illatszergyártó vállalat kifejlesztett egy algoritmust, amely képes illatokat létrehozni a vásárló preferenciái alapján. Az algoritmus figyelembe veszi az olyan tényezőket, mint a nem, a korcsoport és a kultúra, hogy olyan illatokat hozzon létre, amelyek személyre szabottan illenek az egyes vásárlókhoz.

Összességében a szépség- és kozmetikai iparban hatalmas fellendülés tapasztalható a mesterséges intelligencia alkalmazásában. Ezt a technológiát számos különböző módon használják, a termékek ajánlásától kezdve a virtuális vásárlási élmény biztosításáig.

 

T.K.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.