2018. 09. 13. - 10:58

A Szilícium-völgy teljesen lemarad Kína mögött?

A Szilícium-völgy teljesen lemarad Kína mögött?
Nem kétséges, hogy a Szilícium-völgynek segítségre van szüksége ahhoz, hogy felvehesse a versenyt Kínával szemben a mesterséges intelligenciában.
Egyes jelentések szerint Jim Mattis védelmi miniszter figyelmeztette Donald Trump elnököt arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok nem fogja tudni tartani a lépést Kínával, amíg a kormány és a tech-ipar nem dolgozik együtt. Ezzel utalt arra, hogy az amerikai elnök Twitteren megtámadta a nagyobb techóriásokat, a Googlet, a Twittert és a Facebookot, miszerint titkolják legújabb fejlesztéseiket.
 
A Szilícium-völgy teljesen lemarad Kína mögött?
A nemzetbiztonságnak szüksége van a technológiai ipar támogatására
 
 
A támadásnak további hátránya, hogy a nemzetbiztonságnak szüksége van a technológiai ipar támogatására, de egy ilyen jellegű támadás hátráltathatja az országon belül együttműködést is. Elég arra gondolni, hogy a Google munkatársai idén tavasszal kérték, hogy a cég szüntesse be az együttműködést a Pentagonnal, a szerződést nem is hosszabbították meg. A munkatársak egy része etikai megfontolásra hivatkozva fel is mondott, mivel szerintük a mesterséges intelligenciával működő drónok nagy veszélyeket rejtenek. Ugyanakkor a Salesforce, a Microsoft és az Amazon továbbra is együttműködik az amerikai védelmi minisztériummal.
 
 
A Szilícium-völgy teljesen lemarad Kína mögött?
Létfontosságú, hogy a katonaság kihasználhassa a Szilícium-völgy szaktudását
 
 
Az amerikai nemzetbiztonsági és védelmi politikával foglalkozó szakértői testület véleménye szerint létfontosságú, hogy a katonaság kihasználhassa a Szilícium-völgy szaktudását, hiszen Kínában a vezető vállalatok és egyetemek is együttműködnek a védelmi haderőkkel. Persze az ázsiai országnak hatalmas a kapacitása mind kutatói, mind pénzügyi forrás tekintetében. Elon Musk, a SpaceX alapító-igazgatója a héten adott rádióinterjúban megemlítette, hogy Kínának abban is előnye van, hogy a magasrangú politikusok a tudomány területén is ismertek.
 
Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.