2022. 09. 21. - 11:38

A szuperjachtok tervezésénél a mesterséges intelligencia jelenti a jövőt?

A szuperjachtok tervezésénél a mesterséges intelligencia jelenti a jövőt?

Ahogy a számítógépes tervezés egyre jobban fejlődik, egyre több jachttervező fordul a webalapú mesterséges intelligencia szoftverekhez, hogy segítsen a szöveges bevitelből képeket generálni. Ezzel a szoftverrel a jachtok széles skáláját lehet létrehozni, a modern, korhű dizájntól a luxus belső terekig.

A jachtiparban a tervezők mindig új és innovatív módszereket keresnek a stílusos és fényűző hajók megalkotására. Bár sok cég még mindig emberi tervezőkhöz fordul a jachtkoncepciók elkészítéséhez, egyre inkább terjed a számítógépes tervezőeszközök, például a mesterséges intelligencia platformok használata, hogy beindítsák a folyamatot.
 
Bár a mesterséges intelligencia használata a jachttervezésben még csak a kezdeti stádiumban van, a jövőbeni fejlődés lehetőségei végtelenek. Különösen azok az alkalmazások, amelyek mesterséges intelligencia által generált képeket használnak a belső és külső tervek megjelenítéséhez, rendkívül hasznos eszközök lehetnek a jachttervezők és ügyfeleik számára.
 
Összesített yacht
 
 
A szuperjachtok tervezésénél a mesterséges intelligencia jelenti a jövőt?
 

A fotó mesterséges intelligenciával-robottechnikával készült

 

 
Hogyan működnek pontosan ezek a mesterséges intelligencia platformok által létrehozott képek, és hogyan használhatók?
 
Nemrégiben a Yachtline nevű tervezőstúdió összefogott egy AISTI nevű webes MI-vállalattal, hogy egy újfajta szuperjacht-tervezési eszközt hozzanak létre. Ez az eszköz figyelembe veszi az ügyfél kívánságait, majd a mesterséges intelligencia segítségével kreatív műalkotásokat hoz létre, amelyek vizualizálják a javasolt tervezést. A kész termék egy olyan kép, amely úgy néz ki, mintha emberi művész készítette volna, de valójában egy számítógépes algoritmus automatikusan generálta.
 
Bár ez a konkrét alkalmazás még fejlesztés alatt áll, bepillantást enged a mesterséges intelligencia által generált képekben rejlő lehetőségekbe a jachttervezésben. A jövőben az ilyen képeket számos forrás részeként lehetne felhasználni, amikor új tervekhez gyűjtenek inspirációt. A modern érzékenységnek és a kornak megfelelő jachtok megalkotására is alkalmazhatók lennének. A szoftver, amely bárki számára elérhető, aki rendelkezik internetkapcsolattal, elindítja a jacht külső és belső kialakításának folyamatát. A program a felhasználó szöveges inputját veszi fel, majd a szöveg alapján képeket generál. Ez lehetővé teszi a jachtok széles skálájának megtervezését.
 
Az ilyen típusú szoftverek alkalmazásai túlmutatnak a jachttervezésen. Valójában bármilyen vizuális design létrehozható a segítségével. Egy tervezőstúdió például prototípusok készítésére vagy egy új termék ötleteinek kidolgozására használhatja. Az ilyen típusú mesterséges intelligencia révén rendelkezésre álló eszközök a jachtiparban is felhasználhatók a termelés racionalizálására és az aktuális trendekkel való lépéstartásra.
 
Végső soron a tervezőstúdió preferenciáján múlik, hogy a mesterséges intelligenciaplatformok által létrehozott képeket hogyan használják fel és fejlesztik valódi projektekké. Egyesek úgy dönthetnek, hogy kiindulási pontként vagy referenciaanyagként használják őket, míg mások inkább maguk szeretnék teljes mértékben kontrollálni a kreatív folyamatot. Bárhogyan is használják őket, egyértelmű, hogy ezek az eszközök nagy potenciállal rendelkeznek a jachtiparban.
 
 
 
 
T.K.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.