2019. 04. 05. - 11:00

A turizmusba is betör a mesterséges intelligencia

A turizmusba is betör a mesterséges intelligencia

Az Új Turizmus Generációi Szövetség egy konferencián megállapította, hogy a mesterséges intelligenciára a jelenleginél kétharmaddal nagyobb igény lesz a turizmusban, a virtuális és kiterjesztett valósággal kapcsolatos ismeretekre, valamint egyharmaddal több a programozói, adatelemzői, üzleti intelligencia, big data elemzői tudásra 2030-ra.

Az Új Turizmus Generáció Szövetség az EU új kezdeményezésének munkacsoportja; az egyedülálló projekt 8 ország 14 partnerének részvételével a turisztikai ágazat készségeinek helyzetét méri fel, előrejelzéseket készít és stratégiai megoldást dolgoz ki, hogyan találhat a tapasztalt jelentős problémákra tartós megoldást az ágazat.
 
A turizmusba is betör a mesterséges intelligencia
 
 
 
Magyarországról a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége és a Soproni Egyetem vesznek részt a munkában. A munka felmérésekkel indult, Európa-szerte 2100 vállalkozás válaszolt egy készségfelmérő kérdőívre és 240 vezetővel készült hosszabb személyes interjú. Magyarországon 255 vállalkozás fejtette ki véleményét és 35 interjú készült. A válaszok feldolgozása elkezdődött.

 

TakácsDalma/MTI

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.