2021. 04. 23. - 08:04

Az egészségügy területén veti be a Microsoft a mesterséges intelligencia eszközeit

Az egészségügy területén veti be a Microsoft a mesterséges intelligencia eszközeit
A Microsoft nagyban fogad az egészségügyre, ugyanis nemrég bejelentette, hogy 19,7 milliárd dollárért megvásárolja a Nuance nevű, mesterséges intelligencia alapú fejlesztéseket kínáló beszédtechnológiai vállalatot.

A Nuance Communications egy beszédtechnológiai vállalat, amely olyan mesterséges intelligencia alapú megoldásokat kínál, amelyek megértik és elemzik az embereket, valamint reagálnak is rájuk. A felvásárlás a két vállalat között 2019-ben létrejött, már meglévő partnerségre épült.

A 19,7 milliárd dolláros, nettó adósságot is tartalmazó, készpénzes tranzakció keretében megvalósult ügylet részeként a redmondi technológiai óriásvállalat részvényenként 56 dollárt fizet, ami 23%-os prémiumot jelent a Nuance április 9-i, pénteki záróárához képest. A tranzakciót várhatóan még ebben a naptári évben lezárják.

Mark Benjamin továbbra is a Nuance vezérigazgatója marad, és Scott Guthrie-nak, a Microsoft felhő- és mesterséges intelligenciáért felelős ügyvezető alelnökének tartozik majd beszámolási kötelezettséggel. Fontos kiemelni, hogy ez a Microsoft második legnagyobb akvizíciója a LinkedIn után.

Nagyobb szerepet kaphat a mesterséges intelligencia az egészségügyben
Nagyobb szerepet kaphat a mesterséges intelligencia az egészségügyben


Az akvizíció megduplázza a Microsoft teljes megszólítható piacát (Total Addresseble Market - TAM) az egészségügyi szolgáltatók területén, így a vállalat TAM-ja az egészségügyben közel 500 milliárd dollárra nő.

A Nuance termékei közé tartozik a Dragon Ambient eXperience, a Dragon Medical One és a PowerScribe One, amelyek mind vezető klinikai beszédfelismerő SaaS-eszközök, és nem mellesleg a Microsoft Azure-ra épülnek.

A vállalat megoldásait jelenleg az orvosok több mint 55%-a és a radiológusok 75%-a használja az Egyesült Államokban, és az amerikai kórházak 77%-ában alkalmazzák. A Nuance egészségügyi felhőszolgáltatásból származó bevételei a Nuance 2020-as pénzügyi évében 37%-os növekedést értek el 2019-hez képest.

Az egészségügyön túl a Nuance az interaktív hangválasz (IVR), a virtuális asszisztensek, valamint a digitális és biometrikus megoldások terén nyújt AI-szakértelmet és ügyfél-elkötelezettségi megoldásokat a világ vállalatai számára minden iparágban.

Satya Nadella, a Microsoft cégvezetője az ügylettel kapcsolatban így nyilatkozott: "A Nuance biztosítja a mesterséges intelligencia rétegét az egészségügyi ellátási ponton, és úttörő szerepet tölt be a vállalati MI valós alkalmazásában. Az MI a globális technológia legfontosabb prioritása, és az egészségügy a legsürgetőbb alkalmazási területe. Partneri ökoszisztémánkkal együtt mindenütt fejlett MI-megoldásokat adunk a szakemberek kezébe, hogy jobb döntéseket hozzanak és még tökéletesebb kapcsolatokat hozzanak létre, miközben egyszerre gyorsíthatjuk fel a Microsoft Cloud for Healthcare és a Nuance növekedését."

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.