2019. 08. 14. - 07:49

Az IoT-termékek profitálhatnak az új MediaTek i700 AI mesterséges intelligencia platformból

Az IoT-termékek profitálhatnak az új MediaTek i700 AI mesterséges intelligencia platformból
A MediaTek bejelentette, hogy egy új mesterséges intelligencia platformot hozott létre i700 néven, amelyet a fogyasztóknak szánt IoT (Internet of Things) eszközök számára fejlesztettek ki.

A MediaTek i700 AI mesterséges intelligencia platform az IoT-eszközök széles skálájában alkalmazható, és olyan területeken hasznosíthatók az általa kínálat funkciók, mint az okosvárosok, okosépületek vagy az okos gyártás. Az új platform fő célja az, hogy felgyorsítsa az MI-képes fogyasztói IoT-termékek gyártását.


A mesterséges intelligencia fejlődését hozza el
a MediaTek i700 platform az IoT-eszközök számára


A MediaTek i700 platformot egy CPU, egy GPU, egy ISP, valamint egy dedikált mesterséges intelligencia feldolgozó egység építi fel. A nyolcmagos központi processzor két 2,2GHz-es ARM Cortex-A75 magból, valamint hat 2,0GHz-es ARM Cortex-A55 magból áll össze. Ehhez tartozik még egy IMG PowerVR GM 9446 GPU, illetve egy IMG 9XM-HP8 ISP, mely 970MHz-es órajelen működik.

A kamera tekintetében is erős a MediaTek i700: a szimpla 32 megapixeles kamera mellett akár 24+16 megapixeles duál kamera konfigurációt is támogat. A 14 bites RAW és a 10 bites YUV feldolgozás mellett fejlett arcfelismerő funkció van jelen, amelyben a mesterséges intelligencia alapú AI Face Detection motor működik közre.

A mesterséges intelligencia fejlődését hozza el  a MediaTek i700 platform az IoT-eszközök számáraA fejlett mesterséges intelligencia motor dedikált kétmagos MI-processzort, MI-gyorsítót és MI-arcfelismerőt vonultat fel. Mindezek kombinációja a MediaTek szerint ötször gyorsabb teljesítményre képes, mint az előd i500-as platform volt. Az új technológia által akár automata üzletek, arcfelismerő fizetési módszerek és biometrikus hozzáférésű rendszerek is üzemeltethetők lesznek.

Az új MediaTek i700 platform globális megjelenése valamikor 2020 elején várható.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.