2018. 04. 23. - 13:21

Az MI kiderítheti, hogy van-e földönkívüli élet

Az MI kiderítheti, hogy van-e földönkívüli élet
Nincs messze, hogy kiderüljön, van-e a Földön kívül élet. A Plymouth Egyetem Robot és Idegrendszer Kutató Központjának tudósai a mesterséges neurális hálózatokal (ANN) kísérleteznek.
Az ANN hasonló tanulási folyamaton megy keresztül, mint az emberi agy. A cél az, hogy az ANN-t robot űrhajókban használják az űrkutatás során, amely kiszámolja majd az élet valószínűségét az adott bolygón. A kutatók nem csak azt vizsgálják, hogy egy intelligens űrhajó, hogyan tudja szkennelni a naprendszeren kívüli bolygókat, hanem, hogy hogyan tudják legyőzni a nagy távolságot Fresnel antennák segítségével, amikor adatátvitelről van szó.
 
Az MI kiderítheti, hogy van-e földönkívüli élet
Az ANN kiszámolja majd az élet valószínűségét a naprendszeren kívüli bolygókon
 
 
A mesterséges intellgiencia rendszer öt különböző csoportba sorolja majd a bolygókat aszerint, hogy mennyire hasonlít a mostani Földre, a régi Földre, a Marsra, a Vénuszra, vagy a Szaturnusz holdjaira. A besorolás után a rendszer végrehajt egy számítást, hogy mekkora valószínűsége van az élet jelenlétének. 
 
 
Angelo Cangelosi, az egyetem professzora elmondta, hogy az eddigi eredmények szerint rendkívül hasznos lehet a technológia a jövőbeli űrkutatás során. A NASA és az Európai Űrkutatás expedíciói során összegyűjtött adatokat már elemzi az ANN.
 
/Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.