2021. 03. 19. - 08:36

Az otthoni betegellenőrzés eszköze lett a mesterséges intelligencia Dubajban

Az otthoni betegellenőrzés eszköze lett a mesterséges intelligencia Dubajban

A dubaji egészségügyi hatóság (DHA) intelligens egészségügyi technológiák használatának fokozását célzó terveket jelentett be nemrég, melynek részeként olyan mesterséges intelligenciával működő eszköz használatát is vizsgálják, ami a betegek távfelügyeletében nyújthat segítséget.

A fejlesztés a DHA és az Enpy nevű, orvosi mesterséges intelligenciára szakosodott startup-céggel kötött együttműködés által valósul meg, mely vállalat fókuszában egyébként a nem invazív innovatív orvostechnikai eszköz tervezése áll. A megállapodást az Egyesült Arab Emírségek 2021. évi innovációs hónapjának (UAE Innovation Month 2021) keretében írták alá a felek.

Az új technológia egy fejlett all-in-one, nem invazív, mesterséges intelligenciával működő otthoni egészségügyi társat jelent, amely ötvözi az integrált orvosi érzékelőket, a beágyazott elektronikát és az egyedi felhasználói felületet, amely segíti a felhasználókat az egészségükre vonatkozó legjobb döntések meghozatalában.

A DHA a fentieken túl kibővíti és újabb szakterületeket ad hozzá az úgynevezett Doctor for Every Citizen, azaz "doktort minden állampolgárnak" telemedicina-szolgáltatásához. Awadh Al Ketbi, a dubaji egészségügyi hatóság főigazgatója a DHA Innovációs Központjában tett ellenőrző látogatása során hangsúlyozta az innovációs kultúra előmozdításának és népszerűsítésének fontosságát, különösen az egészségügyi ágazatban.

Az egészségügy szolgálatába állították a mesterséges intelligenciát Dubajban
Az egészségügy szolgálatába állították a mesterséges intelligenciát Dubajban


Al Ketbi szerint a DHA továbbra is a kutatásra, az innovációra és az intelligens technológiák megvalósítására összpontosít az egészségügyi ellátás és menedzsment minden területén. Ugyanakkor a hatóság az egészségügyi oktatásra és az egészségügyi szektor egyéb szakterületeire is kiemelt figyelmet fordít.

A DHA ilyen technológiákat tervez bevezetni az főbb egészségügyi központjaiban, hogy elősegítse a páciensek távfelügyeletének lehetőségét, továbbá hogy felhatalmazza a betegeket abban, hogy nyomon kövessék az egészségük alakulását, hiszen így akár a korai felismerésre, ezáltal pedig a megelőzésre is nagyobb lehet az esély.

Az új mesterséges intelligencia alapú megoldás az egészségügyi szakembereknek is segítséget nyújt, mivel létfontosságú betegadatokkal látja el őket, így az utókezelések és a személyre szabott javaslatok minősége is javítható.

Dr. Manal Taryam, a DHA elsődleges egészségügyi szektorának vezérigazgatója elmondta: "Szívesen alkalmazzuk a legújabb egészségügyi technológiákat az egészségügyi menedzsment és a betegközpontú ellátás javítása érdekében."

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.