2021. 03. 28. - 08:35

Az ultrahang hatékonyságát fokozza a Philips a mesterséges intelligencia által

Az ultrahang hatékonyságát fokozza a Philips a mesterséges intelligencia által
A Royal Philips, az egészségügyi technológia területén piacvezető vállalat stratégiai megállapodást kötött a DiA Imaging Analysis Ltd.-vel, a mesterséges intelligencia alapú ultrahangos alkalmazások vezető szolgáltatójával. Az együttműködés célja automatizált megoldások eljuttatása az orvosok számára, amelyet ők az ellátás helyén tudnak alkalmazni.

A Philips a piacon lévő berendezéseivel élvonalbeli ultrahangos képminőséget tud produkálni. Kombinálva ezt a DiA mesterséges intelligenciával működő megoldásaival magasabb szintre emelhető a diagnosztika hatékonysága, ami pedig mind az orvosok, mind pedig a páciensek számára egyszerűbbé és megbízhatóbbá teszi a vizsgálatokat.

A Philips egyik fő törekvése, hogy minél több intelligens és automatizált fejlesztéssel segítse a radiológiai munkafolyamatokat. A mesterséges intelligenciát támogató alkalmazások fejlesztésével és integrációjának megkönnyítésével a Philips azon dolgozik, hogy egyrészt betegségek kimenetele kedvezőbb legyen, másrészt jobb beteg-orvos tapasztalatok szülessenek, mindez alacsonyabb fenntartási és működtetési költségek mellett. A mesterségesintelligencia-alkalmazások integrálása az ultrahangos technológiába szintén hozzájárulhat az ellátás minőségének javulásához.

Jobbá teszi az ultranagot a mesterséges intelligencia
Jobbá teszi az ultranagot a mesterséges intelligencia


Míg az ultrahang költséghatékony diagnosztikai képalkotási módnak számít, a hatékony felhasználásához jelenleg még komoly felhasználói tapasztalatra és vizuális értelmezésre van szükség. Különösen a vizuális értelmezéssel járó szubjektivitás és variálhatóság jelent kihívást az úgynevezett longitudinális értékelések során, ez pedig a páciens állapotában történő javulás vagy romlás mértékének meghatározásában tölt be kritikus szerepet. A bizonytalanság csökkentése, a hatékonyság javítása és a képelemzés pontosságának növelése érdekében a DiA Imaging kifejlesztette az FDA által jóváhagyott és CE-jelöléssel ellátott, mesterséges intelligenciát támogató 2D ultrahangos alkalmazásokat.

A DiA mesterséges intelligencia alapú technológiája automatizálja az ultrahanggal készült képek manuális rögzítésének és vizuális elemzésének folyamatát. A vállalat LVivo Toolboxja automatizált MI-t támogató alkalmazást tartalmaz, amelyek a szív- és a hasi ultrahang elemzésre összpontosítanak, hogy segítsék a különböző szintű ultrahang-tapasztalatokkal rendelkező orvosok munkáját.

"Ez a partnerség a DiA Imaging Analysis-szel megerősíti a Philips elkötelezettségét abban, hogy teret biztosítson az MI-partnerek számára a radiológiai munkafolyamatok ökoszisztémájában, méghozzá a modalitástól kezdve az értelmezésen át egészen az eredménykommunikációig" - mondta Kees Wesdorp, a Philips precíziós diagnosztikai részlegének vezetője. "A DiA Imaging Analysis és a Philips közötti stratégiai partnerség révén soha nem látott diagnosztikai bizalmat és működési hatékonyságot tudunk biztosítani az ellátás helyén végzett ultrahangos képalkotásban, valamint szélesíteni tudjuk a magas színvonalú és időben történő ellátáshoz való hozzáférést a kórházakon belül és kívül egyaránt" - tette hozzá a szakember.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.