2020. 09. 08. - 12:00

Bemutatták hazánk Mesterséges Intelligencia stratégiáját Debrecenben

Bemutatták hazánk Mesterséges Intelligencia stratégiáját Debrecenben

Sajtótájékoztató keretében mutatták be Magyarország Mesterséges Intelligencia stratégiáját Debrecenben, a Közszolgálati Egyetemen szeptember 8-án.

Bemutatták hazánk Mesterséges Intelligencia (MI) Stratégiáját Debrecenben is a Közszolgálati Egyetemen, szeptember 8-án.
 
Magyarország egyik legnagyobb vidéki városában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tette meg a nagy bejelentést: Debrecen lesz az egyik MI-központ.
 
Elsőnek Kósa Lajos országgyűlési képviselő intézte szavait az egybegyűltekhez, aki megjegyezte: annak jelentőségét, hogy a stratégiát éppen ebben a városban mutatják be, nehezen is lehet felmérni.
 
Mesterséges Intelligencia Stratégia: Palkovics László fontos bejelentést tett
Mesterséges Intelligencia Stratégia: Palkovics László fontos bejelentést tett
 
A magyar kormány döntése értelmében Magyarországon két MI-központot hoznak majd létre, az egyiket Budapesten, a másikat azonban Debrecenben. Utóbbi ezzel lényegében rálép a jövőbe vezető útra. Abban pedig, hogy kiválasztott lett, innovációja és hozzáállása jelentős szerepet játszott.
 
Palkovics László elmondta: a mesterséges intelligencia már nem a jövő, hanem a jelen. Mindennapjainkjban már itt van, képviselteti magát a gyártás, az egészségügy, a telekommunikáció és az agrárium területén is.
 
 
A munkakörök 2030-ig jelentősen át fognak alakulni a hatására s olyan megoldásokat kell teremteni, amelyek elősegítik, hogy hazánk ne legyen kiszolgáltatva a kritikus felhasználási területeken.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.