2018. 10. 03. - 09:14

Beszélő robot a Tudományok Fővárosán

Beszélő robot a Tudományok Fővárosán
Az idei Tudományok Fővárosán Bartók Marcell mellett Pepper, a robot köszöntötte a megjelenteket: "Ti vagytok a legnagyszerűbb közönség, akikkel valaha is találkoztam. Köztetek vannak azok a gyerekek és fiatalok, akik a jövő tudósai lesznek. Nektek szól ez a fesztivál!".
A Tudományok Fővárosán több előadás, és kiállító várta a látogatókat: hazai nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatták be tevékenységüket. Bartók Marcell szervező reményét fejezte ki, hogy sokan választják majd a STEM-et, mint a tudományt életpályának.
 
 
"Magyarországon a legfontosabb nyersanyag a fiatalok szürkeállománya"
 
 
"Magyarországon a legfontosabb nyersanyag a fiatalok szürkeállománya, korlátlanul áll rendelkezésre a felnövekvő generáció agya" - fogalmazott. Pepper szerint a felnőtteknek és a robotoknak együtt kell megmutatnia a tudomány rejtett izgalmait a gyerekek számára. A rendezvényen humanoid robotok, drónverseny, és meteorit-simogató is volt. A természettudományos kísérletekkel tarkított előadásokon szó esett a marsi utazás lehetőségeiről, a Sentinel műholdak működéséről, Kánai András jövőkutató pedig Pepperrel, beszélgetett arról, hogyan élhetnek együtt a jövőben a robotok és az emberek. 
 
/Takács Dalma

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.