2018. 08. 03. - 11:28

Diplomáciai döntéseket hoz Kínában az MI

Diplomáciai döntéseket hoz Kínában az MI
A kínai külügyminisztérium mesterséges intelligenciát használ a diplomáciai döntésekben.
"A csúcstechnológia gyökeres változásokat hoz az emberek mindennapi életükbe" - nyilatkozott a külügyminisztérium szóvivője hozzátéve: naponta jelennek meg új alkalmazások és szoftverek. "Az új trendhez a külügyminisztérium is csatlakozik annak érdekében, hogy tovább fejlessze a munkát" - fogalmazott Geng Shuang. Dr. Feng Shuai, a Sanghaji Intézetek Nemzetközi Tanulmányok vezető munkatársa szerint a mesterséges intelligencia oly módon tudja elemezni az adatokat, amire ember sose lenne képes. 
 
 
Diplomáciai döntéseket hoz Kínában az MI
A mesterséges intelligencia oly módon tudja elemezni az adatokat, amire ember sose lenne képes
 
 
Kína már korábban megkezdte a csúcstechnológia bevezetését az egyes szektorokba, és most a külpolitikáját kívánja erősíteni a mesterséges intelligenciával. Több rendszer prototípusát tesztelik, többek között a Kínai Tudományos Akadémiáját is. Ezek a szoftverek különböző adatokat gyűjtenek a helyi pletykától kezdve a műholdas felvételekig, majd javaslatokat tesznek a külpolitikai célok elérése érdekében. A kínai külügyminisztérium tájékoztatása szerint támogató rendszerként használnák az MI-t, a cél az emberi munka könnyítése.
 
 
Diplomáciai döntéseket hoz Kínában az MI
A mesterséges intelligencia szélesíteni tudja a stratégiai szempontokat az országok között
 
 
Dr. Feng Shuai elmondta: az ilyen rendszerek immunikusak a szubjektív tényezőkre, mint az érzések - szenvedély, tisztelet, félelem -. A kutatók természetesen felhívták a figyelmet az MI hiányosságaira is, mint a megfelelő adatmennyiség, vagy célok megadásának hiánya, sőt, manipulálhatják is a rendszert rossz adatok bevitelével. Ugyanakkor a csúcstechnológia több lehetőséget talál, szélesíteni tudja a stratégiai szempontokat az országok között, és amelyik ország ezt nem használja, óriási hátrányba kerül majd - tette hozzá Dr. Feng Shuai.
 
Takács Dalma
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.