2019. 03. 07. - 09:35

Dollármilliók Elsára - az MI-alapú angoltanító applikációra

Dollármilliók Elsára - az MI-alapú angoltanító applikációra

A tökéletes angol beszéd elsajátítása érdekében alkotott meg applikációt egy vietnámi származású cégvezető, aki saját tapasztalatból tudja, mennyit segíthet egy ilyen a nyelvet tanulóknak.

A Google Gradient Ventures részlege, mely a mesterséges intelligencia lelkes támogatója, kíváncsian tekint Ázsiára, azután, hogy az 7 millió dollárért rendelt Elsa applikációt. Az Elsa startup angolul tanulóknak készített igen hatékony eszközt.
 
A megállapodás a Gradient számára az első Ázsiában, s magában foglalja a meglévő befektetők, a Monk's Hill Ventures és a SOSV részvételét. Az Elsa mostanra 12 millió dollárt ér.
 
A startupot 2015-ben hozták létre, abból a célból, hogy segítség a nem angol ajkú emberek nyelvtanulását, kiejtésük javítását. Vu Van, a cég alapítója és vezetője vietnámi származású – s annak ellenére, hogy folyékonyan beszél angolul, neki is akadtak gondjai önmaga megértetésével, amikor Amerikába költözött tanulni és dolgozni.
 
A nyelvtanulás a mesterséges intelligencia segítségével a kiejtésre koncentrálhat
A nyelvtanulás a mesterséges intelligencia segítségével a kiejtésre koncentrálhat
 
A beszédfelismerést kutató dr. Xavier Anguerával együtt - aki a vállalat portugáliai technológiai csapatát vezeti - Van belekezdett az Elsa megalkotásába, hogy segítsen az embereknek az angol nyelv tökéletes elsajátításában.
 
„Nagyon jó volt a nyelvtanom, az írásom, az olvasásom, de rá kellett jönnöm, hogy az emberek nem értenek jól engem, a kiejtésem és az akcentusom miatt” – magyarázta Vu Van a TechCrunch lapnak.
 
Jelenleg San Francisóban él és sokat utazik, az pedig, hogy jól beszél angolul, magabiztosságot ad neki, legyen szó munkáról van baráti találkozókról.
 
„Rengeteg lehetőség van az angol tanulására, ezek azonban többnyire arra fókuszálnak, hogy a nyelvtant és a szavakat elsajátítsák a diákok – a kiejtéssel igen keveset foglalkoznak” – mondta Vu Van.
 
Az Elsa hangfelismerést és mesterséges intelligenciát alkalmaz, hogy értékelje a felhasználó amerikai angolját. Követi a fejlődésüket, s kimondottan a kiejtésre koncentrál – részletesen elemzi, hogyan beszél az illető.
 
A szolgáltatás egy ún. freemium modellt használ, mely a felhasználóknak hozzáférést biztosít 1000 kurzushoz, havonta 3-6 dollárért – a kiválasztott csomag hosszától függően. A csomaghoz minden héten adnak újabb tartalmat.
 
Az Elsa a mögötte álló dollármilliókkal jelenleg a legígéretesebb a piacon és még növekedni látszik. Több mint 100 országban vannak felhasználói, Vietnámmal az élen, ahol 2 millió embernek segít az angol tanulásában.
 
A közeljövőben Japán, Indonézia és India a célország az alkalmazás számára. Az Elsa már nyitott irodát Tokióban.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.