2019. 04. 11. - 10:05

Drón taxik mutatkoztak be Bécsben

Drón taxik mutatkoztak be Bécsben

Személyszállító taxiként közlekedhetnek a közeljövőben drónok Ausztriában. Bécsben már tesztelték a kínai EHang vállalat modelljeit.

Európában első ízben mutatták be a „repülő taxit”.
 
Rövid időn belül megjelenhetnek a drón taxik Ausztria fővárosában – Bécsben kísérleti modelleket teszteltek a napokban. Az intelligens jármű a kínai EHang társaság fejlesztése, amely az ausztráliai, de kínai tulajdonú FACC vállalattal együttműködve hozta létre a drón taxit.
 
A Daily Mail beszámolója szerint a modellek 350 kilót nyomnak, két utas szállítására képesek és óránként 90 kilométert tudnak megtenni – ez a legnagyobb sebességük.
 
Drón taxit teszteltek a bécsi Generali Aréna felett
Drón taxit teszteltek a bécsi Generali Aréna felett
 
Egy töltéssel 50-70 kilométert tehetnek meg. Tizenhat propeller segíti előrejutásukat. Az utastér viszonylag kicsi, van kellő hely a lábaknak, ám a magasabb embereknek talán gondot jelenthet a használata.
 
Noha hasonló jellegű taxit már bemutattak Dubaiban 2018-ban, a jelenlegi jármű a hírek szerint tömegtermelésre is kész.
 
A drón taxi 336 ezer dollárba kerül (csaknem 100 millió forint).
 
A modellek tesztrepülését egyébként a bécsi Generali Aréna felett végezték, az EHang 216 elnevezésű drón taxi percekig körözött a levegőben.
 
Célja rövid távú szolgáltatást nyújtani az utasoknak, de ipari berendezések és sürgős egészségügyi szállítások esetén is igénybe vehető.
 
A gyártó vállalat szerint átfogó tesztelésen esett át a jármű, több ezer megrendelés áll előttük.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.