2019. 07. 30. - 09:50

Egymilliárd dollár az emberi agyat utánzó mesterséges intelligencia-projektre

Egymilliárd dollár az emberi agyat utánzó mesterséges intelligencia-projektre

Egymilliárd dollárt kapott a Microsoft vállalattól Elon Musk mesterséges intelligencia-projektje, mely képes imitálni az emberi agyat.

Az AGI megalkotása lesz a legfontosabb technológiai fejlődés az emberi történelemben – véli az OpenAI vezetője, Sam Altman. Az Elon Musk által alapított mesterséges intelligencia-projektbe 1 milliárd dollárt fektetett a Microsoft vállalat, ugyanis Musk cége azt tervezi, számítógépekkel utánozza majd az emberi agyat.
 
Az OpenAI szerint a beruházás a mesterséges általános intelligencia (AGI) felépítésére irányul, mely versenybe szállhat vele, de meg is haladhatja az emberek kognitív képességeit.
 
„Az AGI létrehozása az emberi történelem során a legfontosabb technológiai fejlesztés lesz – az emberiség történet-alakításának lehetőségével” – mondta ez az OpenAI vezetője.
 
Egymilliárd dollárt fektet a Microsoft az AGI-t fejlesztő cégbe
Egymilliárd dollárt fektet a Microsoft az AGI-t fejlesztő cégbe
 
Az OpenAI-t 2015-ben alapították, azzal a céllal, hogy kifejlesszék az AGI-t, mely meg tud tanulni és el is sajátít több tudományterületet, ahelyett, hogy szűkítené a mesterséges intelligencia rendszerek területeit.
 
A startup már számos MI-mérföldkövet átlépett, többek között megverte a világ legjobb játékosait a Dota 2 nevű videójátékban. Azt reméli azonban, hogy a technológiája egy napon segíthet az éghajlatváltozás, illetve más, a bolygó előtt álló nagyobb kihívások kezelésében.
 
„Ha az AGI dolgozik egy problémán, képes átlátni a tudományágak közötti kapcsolatokat, amelyet az ember nem tud – emelte ki Greg Brockman, a fejlesztés bejelentője. – Azt szeretnénk, hogy az AGI együtt dolgozzon az emberekkel a jelenleg megoldatlan multidiszciplináris problémákon, beleértve az éghajlatváltozást, a megfizethető és magas színvonalú egészségügyi ellátást, valamint a személyre szabott oktatást.”
 
Az OpenAI azt is állítja: technológiája végül mindenki számára biztosítja a gazdasági szabadságot arra, hogy olyasmivel foglalkozzon, amely kielégítő a számára, miközben „új lehetőségeket teremt minden területen – ez ma még elképzelhetetlen”.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.