2019. 08. 19. - 08:00

Egyre népszerűbb: mesterséges intelligencia keres dolgozókat

Egyre népszerűbb: mesterséges intelligencia keres dolgozókat

Egyre szívesebben használják a mesterséges intelligenciát álláskeresők szűrésére a cégek. Ezzel ugyanis nagyszámú jelentkezőt lehet előzetesen kiszelektálni és a tisztesség sem kérdéses.

A technológiai vállalkozások és pénzügyi vállalatok már most pártolják a mesterséges intelligencia használatát, ha új munkaerőt kell keresni – Dél-Koreában például szívesen alkalmazzák a módszert, ugyanis az MI ideális segítséget jelent.
 
Előzetesen képes szűrni, hogy a jelentkezők közül ki van birtokában a munkakör betöltéséhez fontos tulajdonságokkal, beleértve a végzettséget, képességeket és az illető személyiségjegyeit. A Korea Telecom a közelmúltban beszélt arról, hogy él ezzel a lehetőséggel.
 
A mesterséges intelligencia tisztességesen szűri a jelentkezőket
A mesterséges intelligencia tisztességesen szűri a jelentkezőket
 
A cégek nem titkolják, hogy hasznos segítség számukra a mesterséges intelligencia, hiszen nemcsak jóval gyorsabban válogat a potenciális munkatársak közül, de még becsületesebb is – hiszen a szűrés és értékelés során nem hajlamos változtatni döntésén azért, mert valaki férfi/nő, nem befolyásolja a bőrszíne és a származása sem.
 
A dél-koreai Midas AT vállalat például, amely MI-szoftvereket fejleszt, elárulta: immár 140 cég alkalmazza az állásinterjúknál a mesterséges intelligencia technológiát az országukban. Az előző évben ezen munkahelyek száma csupán 45 volt.
 
Korábban is hallhattunk már arról, hogy egyre népszerűbb az MI használata a munkaerő-keresés terén, ám ennek ma már kézzelfogható bizonyítékai vannak. Ázsia és Észak-Amerika élen jár a technológia használatában, kevésbé tartanak attól, mi lesz, ha rábízzák a döntést. Egyes vállalatok már évek óta végeznek teszteléseket ezen a területen és alkalmazzák is a segítséget.
 
A felhasználók többnyire azért választják a mesterséges intelligenciát, mert véleményük szerint egy jól programozott algoritmus igen előnyösen és semlegesen válogat a jelentkezőkből, nem fárad el és nem előítéletes, ami cseppet sem mellékes a jó szakemberek azonosítása szempontjából.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.