2019. 08. 21. - 10:05

Elbocsátani segít a mesterséges intelligencia

Elbocsátani segít a mesterséges intelligencia

Miközben a vezetőknek régóta van lehetőségük megtanulni, hogyan érdemes beszélni egy alkalmazottal, akit már nem szeretnének a cégnél tartani, ebben ma a mesterséges intelligencia is segít.

Sohasem egyszerű közölni valakivel, hogy elbocsátják. Jól jön ehhez a segítség, hogy az elbocsátott fél ne érezze megsemmisítve magát.
 
Napjainkra a kutatók kifejlesztettek egy szoftvert, amely képes segítséget nyújtani valakinek az elküldésében.
 
A Talespin cég találmánya inkább az oktatás irányában halad: így hozták létre a szoftvert, mely arra tanítja az embert, hogyan lehet emberségesen beszélni a másikkal egy ilyen nehéz dologról, mint az elbocsátás. A cél az, hogy ne okozzunk nagy fájdalmat az alkalmazottnak.
 
Segít a mesterséges intelligencia emberségesen elküldeni a dolgozókat
Segít a mesterséges intelligencia emberségesen elküldeni a dolgozókat
 
A cég a szoftverrel együtt virtuális kollégát is megalkotott, akit Barry névre kereszteltek. Aki használja a programot, VR-sisakot húz a fejére, s így kell közölnie vele, hogy ki kell rúgniuk. Barry a megfelelően készített algoritmusoknak köszönhetően tud reagálni az elhangzottakra, még sírhat is, ha olyan dolgot hall, ami eléri nála ezt a hatást.
 
A szoftver segít bizonyos helyzetek megértésében, s tanítja a beszélőt, aki rögtön tapasztalja, milyen hatása van annak, amit mond.
 
A Talespin oktató mesterséges intelligencia szoftvere  igen hasznos a HR-területen dolgozók számára, akik sokkal felkészültebbek lehetnek használatát követően egy hasonló helyzetben.
 
Korábban egyébként az Amazon is alkalmazott már számítógépes rendszert arra, hogy közölje alkalmazottaival az elbocsátás tényét.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.