2020. 12. 20. - 08:00

Engedélyt kapott a Corindus sebészeti robot technIQ szoftvere

Engedélyt kapott a Corindus sebészeti robot technIQ szoftvere

Újabb műveletekre lesz képes a sebészeti robot: a precíziós vaszkuláris robotikát fejlesztő Corindus Inc. bejelentette a CorPath GRX rendszeréhez tervezett, új, automatizált robotmozgások bevezetését a technIQ szoftverrel.

Megkapta az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hatóság (FDA) engedélyét a technIQ nevű szoftver, mely a CorPath GRX műtéti robothoz készült.
 
A precíziós vaszkuláris robotikát fejlesztő Corindus Inc. a napokban jelentette be a CorPath GRX rendszerhez tervezett, új, automatizált robotmozgások bevezetését a technIQ sorozaton belül.
 
A Massachusetts-i Waltham-ben székelő amerikai vállalat engedélyt kapott az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalától a szoftver automatizálásához, mely kiszámítható és következetes mozgásokat biztosít a fejlett eszközkezeléshez, komplex koszorúér- és perifériás eljárások során. Olvasd el: Szívműtétek robot segítségével
 
Komoly segítséget jelenthetnek a robotok a műtő orvosoknak
Komoly segítséget jelenthetnek a robotok a műtő orvosoknak
 
A CorPath-ot robotikus pontosság elérésre tervezték perkután koszorúér- és érrendszeri eljárásokhoz. A CorPath GRX frissítéseket tartalmaz a pontosság növelése céljából, a munkafolyamat javítása, valamint a robottal végezhető sebészeti beavatkozások lehetőségeinek és tartományának kibővítése érdekében - közölte a Siemens Healthineers céghez tartozó Corindus. Olvasd el: Emberi csontok vágására is kész az orvosi robot
 
A technIQ automatizálja a képzett mozgásokat. 
 
Jean Fajadet orvos, a franciaországi Toulouse-ban levő Clinique Pasteur klinika intervenciós kardiológiai osztályának társigazgatója már elvégezte az első szívkoszorúér-eljárást egy páciensen az új automatizált mozgások segítségével, amelyek a magasan képzett szakemberek kézzel végzett technikáit utánozzák.
 
Az eljárás rámutatott, miként csökkenthetik az új mozgások a vezeték és eszköz manipulációjával járó eljárási időt. Corindus hozzátette: a technIQ segíthet az ellátás minőségének egységesítésében, hiszen fejlett technikákat kínál minden orvos számára. Olvasd el: A katéter-navigáció a robotműtétek legnépszerűbbje
 
„Az új szoftveralgoritmus új lehetőségeket biztosít az orvosnak a kezelésben történő előrelépésre, annak megkönnyítésére, különösen összetett elváltozások esetén - mondta Fajadet. - Örülök az automatizált mozgások sikerének, s nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a robot technológia fejlődésében, mely hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi az intervenciós eljárásokat pácienseink számára.”
 
A robot-asszisztensekkel történő műtés határozottan fejlődik: 2018-ban a Corindus CE jelölést és ugyancsak FDA engedélyt kapott a Rotate on Retract (RoR) nevű automatizált technika megalkotásáért.
 
A RoR volt az első automatizált robotmozgás a technIQ sorozat keretében, s bebizonyította, hogy az úgynevezett bekötési idő jelentős mértékben csökkenthető.
 
Az új technIQ mozgások a robottal történő beavatkozások fejlődésének következő szakaszát jelentik, egyúttal létfontosságú lépést tesznek technológiánk fejlődése felé” - mondta Wayne Markowitz, a Corindus ügyvezető alelnöke és vezetője.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.