2018. 07. 24. - 09:25

Érkezik a mesterségesen intelligens kuka

Érkezik a mesterségesen intelligens kuka

Megérkezett a világ első intelligens szemetes kukája – az újrahasznosító jellegű mesterséges intelligencia eszköz hamarosan Angliában is elérhető lesz.

Lehetséges, hogy nemsokára mi is kipróbálhatjuk az intelligens kukát? A világ első ilyen modellje az újrahasznosítás céljából önállóan szelektálja a kidobott dolgokat.
 
A Bin.E névre keresztelt szemetes kuka szenzorok, képfelismerés, valamint mesterséges intelligencia alkalmazásával működik, ezek együttes segítségével ismeri fel a tárgyakat – lehet az vegyes, üveg, műanyag vagy papír -, s tömöríti azokat, mielőtt a kuka elnyeli.
 
Az okos szemetes kuka mesterséges intelligencia használatával működik
Az okos szemetes kuka mesterséges intelligencia használatával működik
 
Az újrahasznosításra szánt szemetet meglehetősen fárasztó válogatni, ám szerencsére már közel a segítség – az okos szemetes formájában.
 
A Bin.E az első olyan intelligens kuka, amely képes szétválasztani a különböző szeméttípusokat és rendezni őket. A folyamat már akkor elkezdődik, amikor a szemét belekerül.
 
Amikor az egyik tartály megtelik, a Bin.E informálja erről a karbantartási és hulladékgazdálkodási társaságot, amely eljöhet begyűjteni a szemetet. S mivel azt az okos szemetes már összenyomta, a begyűjtés folyamata nem nehéz, tiszta és gazdaságos.
 
 
Önállóan nyomja össze és teszi elszállítható állapotúvá a szemetet az okos kuka
Önállóan nyomja össze és teszi elszállítható állapotúvá a szemetet az okos kuka
 
A mesterséges intelligencia segítségével működő kukát jelenleg már tesztelik Lengyelországban, Angliában pedig áruba is bocsáthatják a közeljövőben.
 
Természetesen nem olcsó. Az irodai verzió 430 fontba (több mint 150 ezer forint) kerül és a fogyasztóknak plusz 107 fontot kell fizetniük a kísérő okostelefonos alkalmazásért.
 
Szerencsére az otthoni változatot kevesebb pénzért lehet majd megvásárolni.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.