2019. 01. 23. - 09:30

Érkezik a robotkarral felszerelt MI-kamera

Érkezik a robotkarral felszerelt MI-kamera

Előfordult már velünk, hogy magunkról szerettünk volna videót készíteni, de nem sikerült a keretben maradni? A mesterséges intelligenciával bíró kamera hamarosan segíthet ezen a problémán.

Amennyiben megtörtént már velünk, hogy a saját magunkról készített videóba nem teljesen fértünk bele, ezen a gondon könnyen segíthet a mesterségesen intelligens kamera.
 
A Fogyasztói Elektronikai Show-n (CES) Las Vegasban a közelmúltban mutatták be az úgynevezett Obsbot Tail-t, mely a Remo Technology alkotása.
 
A vállalat az első, mesterséges intelligenciával felszerelt autonóm kamera, amely rendezni is képes az általa készített videókat.
 
A mesterséges intelligenciával működő kamera számos előnnyel bír
A mesterséges intelligenciával működő kamera számos előnnyel bír
 
Az Obsbot Tail-ben egy 4K-s 60 fps értékű kamerával ismerkedhetünk meg: háromtengelyes mechanikus kardántengellyel rendelkezik, 3,5-szörös optikai zoommal.
 
A kamera mesterséges intelligenciát használ a téma követéséhez. Különféle filmezési módszereket alkalmaz, hogy meghatározza, miként helyezze keretbe azt.
 
A mesterséges intelligencia lehetővé teszi a felhasználók számára a kézi kontrollt is, például a fotó készítéséhez. Az applikáción belül érintéssel szelektálhatják a témát, amelyet követni fognak, de van lehetőség azok ignorálásra is.
 
A kamera HiSilicon Hi3559 chip-et használ a képfeldolgozáshoz, amely a cég szerint hatékony, ráadásul alacsony energiafogyasztású.
 
Az MI-kamera támogatja a HDR10 videó-, valamint a 3D Lookup Tables alkalmazást a színkorrekcióhoz.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.