2018. 10. 10. - 14:11

Esélyünk van elsők között lépni a mesterséges intelligenciában

Esélyünk van elsők között lépni a mesterséges intelligenciában
A Mesterséges Intelligencia Koalíció megalakulásán Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója, a koalíció felkért elnöke arról beszélt, hogy meggyőződése szerint az MI-nek olyan hatásai lesznek, amely az egész világunkat megváltoztatja.
Az Infotér konferencia nulladik napján, a Mesterséges Intelligencia Koalíció megalakulása alkalmából Jakab Roland hangsúlyozta: az 5G mellett az MI is olyan technológia lehet, amiben esélyünk van az elsők között lépni. Fontos, hogy a piac, a tudomány és az állam együtt gondolkodjanak erről a kérdésről. A mintegy 70 magyar és nemzetközi céget, egyetemet, tudományos műhelyt, szakmai- és közigazgatási szervezetet magába foglaló tömörülés célja, hogy szakmai és együttműködési fórumot teremtsenek, és megválaszolják a mesterséges intelligencia adta kérdéseket.
 
 
Fontos, hogy a piac, a tudomány és az állam együtt gondolkodjanak erről a kérdésről
 
A Mesterséges Intelligencia Koalíció felkért elnöke szerint az elsősorban beszédfelismerésben, tanulásban, tervezésben és problémamegoldásban használatos MI szerepe egyre meghatározóbb, mind üzleti, mind állami oldalról. "Feladatunk, hogy az MI elterjedésével elemezzük annak társadalmi és gazdasági hatásait, és kidolgozzuk Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiáját" - fogalmazott.
 
 
Magyarország gazdasági növekedését és versenyképességének erősítését hivatott elősegíteni a Mesterséges Intelligencia Stratégia
 
Jakab Roland hozzátette, hogy egy éven belül a társadalom és a gazdaság szinte minden alrendszerére kiterjedő statégiát kívánnak alkotni, amely Magyarország gazdasági növekedését és versenyképességének erősítését hivatott elősegíteni.
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.