2018. 05. 09. - 09:45

Ezért hasznos a gyerekneveléshez az Alexa MI asszisztens

Ezért hasznos a gyerekneveléshez az Alexa MI asszisztens

Az Amazon népszerű Alexa asszisztense, mely mesterséges intelligencia-vezérelt, mostanra képes elérni, amit talán a szülőknek sem sikerül mindig: hogy a kéremet vagy a köszönömöt használják a gyermekek.

Nem újkeletű találmány az Amazon vállalat Alexa okos asszisztense, ám a mesterséges intelligencia vezérelt eszköz ma már olyan újításokkal rendelkezik, mely arra biztatja a gyerekeket, hogy kimondják a köszönömöt vagy a kéremet hangutasításaik közben.
 
Az új funkció azért is jött létre, mert a szülők aggodalmukat fejezték ki a közelmúltban, miszerint a technológia használata utódaikat arra tanítja, hogy túl hivatalosak vagy durvák legyenek.
 
Mesterséges intelligencia: az Amazon Alexa a kisebbeknek különösen érdekes
Mesterséges intelligencia: az Amazon Alexa a kisebbeknek különösen érdekes
 
A jelenlegi Alexa asszisztensnél azonban az anya és az apa beállíthat időkorlátot arra nézve, mikor válaszol egy kérésre az eszköz, s bizonyos szolgáltatásokat blokkolhatnak is.
 
A lépést örömmel vették az Alexát eddig kritizálók is.
 
Januárban a ChildWise kutató cég ugyanis jelentést adott ki arról, hogy azok a fiatalok, akik a virtuális asszisztenssel kommunikálnak és utasításokat adnak neki, agresszívebbek lehetnek később az emberi kapcsolataik terén.
 
A kutatásvezető Simon Leggett azonban üdvözölte a pozitív újítást. Kiemelte, hogy korábbi tapasztalataik alapján a gyermekek közül egyik sem használta az utasítások kiadása közben a „köszönöm” vagy a „kérem” szavakat. Hozzátette: véleményük szerint a kisebb gyerekek még élvezik ezt az interaktivitást, az idősebbek azonban belegondolnak, hogy a „vonal” másik végén egy robot van.
 
Új funkciókkal igyekszik udvariasságra nevelni a gyerekeket az Amazon Alexa asszisztense
Új funkciókkal igyekszik udvariasságra nevelni a gyerekeket az Amazon Alexa asszisztense
 
A mesterséges intelligenciát használó Alexa asszisztens a megfelelő kérés esetén azt is hangsúlyozza, ha a gyermek jól csinálta a dolgot. Megjegyzi: „köszönöm, hogy szépen kérted.”
 
A szoftver frissítés egyébként már elérhető, 2018. május 9-e óta.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.